Xirivella demana ajuda a la Fiscalia de Menors per a reduir l’absentisme escolar

La comissió de lluita contra l’absentisme escolar de l’Ajuntament de Xirivella ha celebrat una reunió de treball a la qual ha assistit la fiscal de menors del TSJCV, Consuelo Benavente. Els tècnics dels Serveis Socials li han demanat la màxima ajuda possible per part de la Fiscalia de Menors per a treballar conjuntament en l’eradicació d’este problema.

La reunió ha servit per a exposar les principals dificultats que els docents dels centres escolars i els tècnics municipals es troben a l’hora de continuar reduint la taxa d’absentisme escolar a la localitat. Una taxa que s’ha reduït notablement en les últimes dècades, però que encara se situa en el 2 per cent de mitjana en el primer trimestre d’este curs. On major nombre d’alumnat absentista es registra és en els instituts de Secundària.

La fiscal de menors, Consuelo Benavente, ha valorat molt el treball fet des de la comissió i ha recordat que «la Fiscalia de Menors pot obrir investigacions de cadascun d’estos casos i passar-los al jutjat. Fins i tot es poden presentar denúncies contra els pares i mares que poden acabar amb una multa econòmica per no portar els seus fills i filles a classe».

La comissió de lluita contra l’absentisme escolar està composada per representants dels centres docents del municipi, tècnics de Serveis Socials i del Gabinet Psicopedagògic i la Policia Local, a més de l’alcalde Michel Montaner i la regidora d’Educació, Encarna Martí.
Segons la regidora, «hi ha dubtes a l’hora d’aplicar el procés per a notificar i fer seguiment dels casos d’absentisme una vegada que arriben a la Fiscalia de Menors.

Les reunions d’esta comissió servixen per a intercanviar experiències i saber de primera mà com actuar davant els casos d’absentisme. La comunitat educativa encapçalada pels docents i els serveis socials han avançat molt en les últimes dècades per reduir la taxa, però no ens conformem i seguirem treballant per a reduir-la al mínim possible».

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *