Xirivella destinarà 355.000 euros per a incrementar l’eficiència energètica

xirivella

El ple de l’Ajuntament de Xirivella ha aprovat amb els vots a favor dels grups que formen l’Equip de Govern (Compromís, Sí Se Puede i PSPV-PSOE), els pressupostos generals de 2018 que pugen a 18.280.699 euros.
En paraules del regidor d’Hisenda, Rubén Langa, «els comptes públics vénen marcats per les línies generals del Pla de Sanejament al qual està acollit el consistori i que ens ha permés garantir l’estabilitat pressupostària de l’Ajuntament aplicant una política impositiva més justa». D’esta manera, s’incrementarà la liquiditat, es pagaran factures pendents i es farà una inversió de 355.000 euros en eficiència energètica, en concret permetrà un enllumenat més sostenible i amb un estalvi econòmic.
L’alcalde, Ricard Barberà, ha explicat que amb estos pressupostos «s’aposta per l’eficiència energètica i per la reducció del deute. Els comptes que hem aprovat permetran mantindre el nostre compromís amb les persones al mateix temps que es paguen les obligacions de l’Ajuntament. Estos pressupostos demostren que es pot gestionar amb rigor, però també amb il·lusió per a continuar millorant la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes».
En el capítol d’ingressos destaquen els 8.007.387 euros provinents dels impostos directes i els 7.842.782 euros de les subvencions que l’Ajuntament rep d’altres entitats públiques, entre les quals els tributs de l’Estat i el Fons Cooperació Municipal de la Diputació i la Generalitat.
Pel que fa a les despeses, destaca el capítol destinat a personal, que ascendix a 8.109.011 euros. Els gastos inclouen també els crèdits necessaris per a atendre els préstecs que té concertat la institució, tots els contractes en vigor i els diners necessaris per a la posada en marxa de les polítiques de les diferents regidories.

Pujades en pràcticament totes les regidories
Entre les novetats d’enguany destaca la pujada de les partides de pràcticament totes les regidories.
Des de l’àrea de Seguretat s’ha posat en marxa un programa de prevenció i detecció del consum de drogues.
Des d’Igualtat s’inclou el pla d’igualtat municipal extern i activitats en els parcs per conscienciar les famílies de la importància de treballar la igualtat des de la infància.
Pel que fa a serveis socials, es reforça el programa d’atenció a les persones amb dependència, de manera que s’agilitzaran els tràmits de reconeixement d’accés a les ajudes socials.
El servei d’Esports tornarà a obrir al bany lliure la piscina xicoteta de la Piscina Coberta Municipal, que es va tancar durant la legislatura anterior, i es llança un programa de ioga per a persones adultes.
Cultura i Educació incrementen la dotació pressupostària en un 26 per cent, a més de crear-se una estructura pròpia de l’àrea educativa. La Mostra Internacional de Pallassos i Pallasses compta amb una partida de 48.000 euros en l’any del seu 25 aniversari. També la Biblioteca tindrà un increment del 21 per cent.

Des de l’Agència de Desenvolupament Local (ADL) es posarà en marxa una oficina de projectes europeus i es desplegaran almenys cinc cursos de capacitació professional, més enllà de la participació en tots els programes d’ocupació del SERVEF.
Les infraestructures municipals comptaran amb major dotació econòmica per a millorar la resposta a les diferents deficiències.

També es reforça l’àrea de Participació Ciutadana amb un increment del 57 per cent del pressupost respecte a l’exercici anterior, i Joventut, que disposarà de 6.000 euros més per fer programes i activitats per a la gent jove.
Les consignacions per a Medi Ambient i Mobilitat també pugen i es consoliden projectes transversals com les setmanes participatives de la mobilitat i de l’arbre.
Per tal de complir amb la llei de transparència, apareix una nova partida de 16.000 euros destinada a esta àrea.
S’incrementa també el crèdit destinat a les festes amb l’ànim de continuar treballant per a convertir-les en més dinàmiques, atractives i participatives. Pel que fa a sanitat, s’incrementa un 7% el pressupost destinat sobretot al tractament i control de plagues.

Capítol d’inversions

Per últim, el pressupost de 2018 inclou com a inversions, a més de l’eficiència energètica, l’actualització del Pla Acústic Municipal (PAM), que permetrà tindre les dades necessàries i actualitzades per a poder reclamar l’ampliació de l’empremta acústica. També hi ha una consignació de 12.000 euros per als horts urbans.
El pressupost inclou també una consignació de 40.000 euros per a fer front a eventuals obres en la via pública.
A més, en 2018 es continuaran renovant els equips informàtics, s’ampliaran les terrasses de les piscines d’estiu i es construiran dos zones d’exercici a l’aire lliure (anomenat workout).

 

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *