Xirivella impulsa la igualtat real i el respecte a la diversitat

L’alcalde de Xirivella, Ricard Barberà, la regidora d’Igualtat, Isabel García, i la directora general de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere, Maria Such, han participat en les primeres Jornades d’Igualtat i Diversitat centrades en l’impuls de la igualtat real i el respecte a la diversitat.

L’objectiu d’esta nova iniciativa anual és dotar la ciutadania, el personal tècnic i els polítics i polítiques de les ferramentes per a implantar plans d’igualtat en l’administració i l’associacionisme.
En les jornades, que s’han realitzat a la Casa de la Dona de Xirivellat ha participat Asunción Ventura, professora de Dret Constitucional de la Universitat Jaume I i membre del Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana. S’han fet dos taules redones per a debatre sobre la implantació de les polítiques d’igualtat i respecte a la diversitat en l’àmbit municipal i en l’àmbit associatiu. Com a cloenda d’estes primeres Jornades d’Igualtat i Diversitat a Xirivella s’ha projectat, amb la col·laboració de Lambda, el documental «Mostra la ploma als pobles».

L’alcalde, Ricard Barberà, explica que a Xirivella existeix un «compromís amb la igualtat de gènere tant en l’Ajuntament com en nombrosos col·lectius, i estes jornades en són un bon exemple. Es tracta d’una iniciativa que pretén generar un espai comú de treball entre associacions, ciutadania i administració pública per a reflexionar i analitzar l’evolució de la igualtat real».
Per la seua banda, la regidora d’Igualtat, Isabel García, ha explicat que «s’ha de de continuar treballant per eliminar les diferències que hi ha entre la igualtat formal i la igualtat real». A més, la regidora ha exposat que «els governs locals, per la seua proximitat a la ciutadania, són actors clau per a desenvolupar i impulsar la igualtat i diversitat».

 

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *