Xirivella presenta els pressupostos amb un increment en polítiques socials, cultura i educació

L’equip de govern de l’Ajuntament de Xirivella ha presentat a la ciutadania els pressupostos de 2016 que contempla un increment dels gastos en polítiques socials, cultura i educació. L’import total és de 17.266.792,12 euros.
No es preveu una gran pujada del ingressos per la congelació dels impostos com l’IBI i per la baixada de taxes com la llicència d’apertura de xicotets negocis, esports o ajuda a domicili. Mesures aprovades en les ordenances fiscals de 2016.
Pel que fa als gastos, la partida de personal s’incrementa 200.000 euros per haver d’abonar el 50 per cent de la paga extra al funcionariat eliminada pel Govern central el 2012.
Paral·lelament baixen un 15 per cent els sous de l’alcalde, regidor alliberat, personal de confiança i assistència a plens i comissions.
S’incrementa un 9,34 per cent la despesa en benestar social, inclosa l’Oficina Antidesnonaments (17.000 euros), les ajudes d’emergència social pugen un 11,31 per cent, el menjador social s’incrementa un 40 per cent i l’atenció a la dependència puja un 18 per cent.
És significativa la pujada en partides com educació amb un 64,37 per cent més, cultura amb un 22,90 per cent amb la tornada del cinema d´estiu, o la partida de igualtat que durant este any posarà en marxa en Pla de igualtat Municipal.

L’Equip de govern destaca el caràcter social, mentre que l’oposició critica l’absència de les polítiques d’ocupació
Des del PSPV-PSOE l’alcalde, Michel Montaner, afirma que estos pressupostos demostren que és possible fer una política diferent que pose les persones com a centre de l’acció municipal. «Sense pujar els impostos, tornem a invertir en cultura, en educació, en esports, en serveis socials, en igualtat, al temps que es garantix l’accés als serveis públics als qui més ho necessita».
Per al portaveu de Compromís, Ricard Barberà, «els pressupostos s’han fet amb el cor en una mà i la calculadora a l’altra» i destaca els 17.000 per acompanyar i assessorar les famílies en perill de desnonament i ordenar la situació dels habitatges municipals.
Segons Eva Solà, portaveu de Sí Es Pot Xirivella, «els eixos fonamentals del pressupost són les polítiques orientades al benestar de les persones amb especial atenció a aquells col·lectius més vulnerables, la transparència, la mobilitat i l’urbanisme sostenible i el respecte a l’horta».
Des de l’oposició, el Partit Popular qualifica el pressupost de «gran mentida». Segons el portaveu del grup, Enric Ortí, «excepte comptades excepcions, els comptes són bàsicament els mateixos que nosaltres presentàvem quan estàvem al govern i que votaven sempre en contra». Ortí es pregunta per què no s’inclou cap referència a l’ocupació i explica que s’han rebutjat totes les esmenes del PP, que són les mateixes, assegura, que presentaven els grups ara al govern quan eren a l’oposició.
Finalment, des d’Esquerra Unida es titlla de «decebedor» el pressupost. El portaveu del grup, Joan Antoni Pérez, assegura que «no hi ha cap menció a la creació de llocs de treball». Explica que el govern ha rebutjat destinar el 5% de la despesa municipal per posar en marxa les borses de treball. «Ací no hi ha nova política, hi ha nova farsa», conclou Pérez.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *