Xirivella s’adherix a la Xarxa de Municipis per la III República

L’Ajuntament de Xirivella s’adherix a la Xarxa de Municipis per la Tercera República en el 85 aniversari de la proclamació de l’última república espanyola. Tal i com es va aprovar en el ple municipal del passat mes de març, a proposta d’Esquerra Unida, el consistori iniciarà els tràmits per a constituir-se com a institució promotora de la instauració de la República como forma política de l’Estat. Compromís i Sí Se Puede van votar a favor, mentre que el PSPV-PSOE es va abstindre i el PP va votar en contra.

D’acord amb la moció aprovada, l’Ajuntament de Xirivella acorda manifestar la seua simpatia per l’obertura d’un procés constituent cap a la III República amb els mecanismes democràtics i pacífics que preveu la Constitució en els articles del 166 al 169.

Actes commemoratius

A més a més, per a commemorar el 85 aniversari de la II República, este dijous 14 d’abril, onejarà la bandera republicana a la porta de l’Ajuntament i es farà un acte cultural a les 20 hores al Centre Jove, amb un recital de poemes amb Vicent Camps i Lucho Roa sota el nom «Poetes fidels a la República».

Es llegiran i interpretaran obres de Federico García Lorca, Juan Ramón Jiménez, Antonio Machado i Miguel Hernández. Serà un acte organitzat des de la Regidoria de Festes. Per a la regidora Laura Moreno «és un acte de reconeixement a la transformació cultural i educativa que va viure el nostre país durant els anys de la República. Volem que esta festa per la República es consolide a Xirivella i en pròxims anys incrementarem els actes dirigits a tota la ciutadania per tal d’aconseguir fer del 14 d’Abril una festa més per a tot el poble».

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *