Xirivella s’adherix al Pacte d’Alcaldies pel clima i l’energia

L’Ajuntament de Xirivella s’ha adherit al Pacte d’Alcaldies pel Clima i l’Energia. L’acord es va aprovar en el Ple Ordinari del mes de juliol amb el suport de tots els grups del consistori.

Es tracta d’un acord d’àmbit europeu i en el qual els municipis tenen la possibilitat d’unir-se amb l’objectiu de reduir el CO2 perquè les nostres ciutats siguen més sostenibles i continuar així la lluita contra el canvi climàtic i a favor de les energies renovables.

El compromís es concreta en la reducció de les emissions en un 40 per cent en el 2030 i en el compliment d’una sèrie de passos per aconseguir-ho. L’Ajuntament elaborarà en el termini d’un any un informe d’emissions que serà el reflex de la situació actual del municipi i el punt de partida. A partir d’ací es posarà en marxa un pla d’acció destinant les inversions necessàries. L’execució d’este Pla serà avaluada cada dos anys.

Per a l’alcalde, Michel Montaner, es tracta d’una estratègia global en la qual és fonamental la col·laboració ciutadana. «Per aconseguir ciutats sanes i noves fonts d’ocupació relacionades amb energies sostenibles és necessari adoptar mesures que afecten no només la protecció ambiental, sinó també l’ordenació del territori, els assumptes socials i els econòmics. Treballarem des d’esta perspectiva i ho anem fer de la mà de la ciutadania», explica Montaner.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *