‘XufaBike’ d’Alboraia, tercer premi de ciutats mitjanes en la Setmana Europea de la Mobilitat

Alboraia ha obtingut el tercer lloc en els Premis Setmana de la Mobilitat per a ciutats mitjanes de la conselleria d’Habitatge, Obra Pública i Vertebració del Territori pel seu servei públic de préstec de bicicletes ‘Xufa Bike’, un sistema que permet als veïns i veïnes d’Alboraia l’ús de les bicis en el municipi i en poblacions que formen part de la xarxa de MIBISIVALENCIA.

El premi ho ha arreplegat l’alcalde d’Alboraia, Miguel Chavarría, juntament amb Sebastián Torres, regidor de Seguretat Ciutadana, i Sara Catalunya, tècnica de Medi Ambient. L’alcalde ha destacat que Alboraia està «pròxima a registrar 4000 usos de les bicicletes en el primer semestre de l’any». També ha volgut «animar a altres pobles com Meliana per a aprofitar el carril bici que recentment ha remodelat la Conselleria per l’antiga Via Augusta».
Així mateix, ha agraït el premi a la Conselleria i als diferents departaments de l’Ajuntament d’Alboraia per la seua dedicació al projecte.


‘XufaBike’

El servei de préstec de bicicletes ‘XufaBike’, que compleix el seu primer any des de l’engegada en la passada Setmana de la Mobilitat de 2017, permet als usuaris utilitzar les bicicletes en zones que disposen del sistema de Servei Metropolità de bicicleta pública MIBISI, i disposa d’estacions en la parada de metro Peris Aragó, en l’avinguda de l’Orxata, en la Ronda Est, en l’avinguda Mare Nostrum en la platja de la Patacona i en la plaça de la Senyoria en Port Saplaya. A més, els usuaris també tenen diverses estacions de MIBISI en l’àrea metropolitana de València i altres poblacions properes.


Jornada Valenciana de la Mobilitat

La consellera d’Habitatge, Maria José Salvador, ha sigut l’encarregada de repartir els premis de mobilitat i ha anunciat que es plantejarà que els nous edificis construïts disposen d’una càmera per a estacionar una bici per habitatge en sòl urbà. A més, Salvador ha destacat la construcció de l»Anell Verd Metropolità’, part de la infraestructura ciclista, així com la necessitat de potenciar el transport interurbà i implicar als i les joves en la mobilitat sostenible.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *