115 vivendes de Rafelbunyol es beneficien de la bonificació en l’IBI per la instal·lació de plaques solars

115 vivendes de la localitat s’han estalviat més de 40.500 € en l’IBI de Rafelbunyol gràcies a la bonificació establerta en 2022 de fins al 50% per la instal·lació de plaques solars.
Rafelbunyol ha duplicat el nombre de vivendes que enguany es beneficien d’aquesta bonificació. Un total de 81 immobles bonificats en 2024, la qual cosa suposa un augment de més del 50% respecte a l’any anterior.
«Volem un municipi més verd i treballem en polítiques que fomenten l’ús d’energies renovables que no sols permeten un estalvi en aquest cas en la factura de la llum dels nostres veïns i veïnes sinó també una bonificació fiscal en l’impost de béns immobles» assegura Fran López, alcalde de Rafelbunyol.
Els habitatges es beneficien d’una bonificació en l’IBI de fins al 50% durant els 3 anys posteriors a la seua instal·lació. Raó per la qual, als beneficiats d’enguany s’ha de sumar les 34 vivendes bonificades durant 2023.
L’ús d’energies renovables a Rafelbunyol té premi. Un descompte que ha permés a les llars de la localitat estalviar-se 28.114, 20 € en 2024 i 12.422,64 € en 2023, i que encara està disponible per a les cases que aposten per la instal·lació de panels solars per primera vegada.
La bonificació només serà per als tres períodes impositius següents al de la finalització de la instal·lació. Per a això, hi ha de sol·licitar-se abans del cobrament de l’impost per a l’exercici següent al de la finalització de la instal·lació (això és, abans de l’1 de gener de tal exercici), o bé, si se sol·licita posteriorment, només s’aplicarà als exercicis restants.