El Ple de Catarroja realitza una Declaració institucional per a exigir un servei de rodalies digne

L’Ajuntament de Catarroja ha aprovat, en el ple del mes de febrer, la realització d’una Declaració institucional per a millorar el servei de rodalia, que ha comptat amb el suport dels cinc grups amb representació en la corporació municipal, Compromís, PSPV-PSOE, PP, C’s i Guanyar-EU.

En aquest sentit reclamen una major dotació econòmica per al ferrocarril de rodalia i mitjana distància posant l’accent que la valenciana és l’autonomia pitjor finançada de l’Estat. Una reclamació que s’uneix a l’exigència que el servei de rodalia s’equipare a la resta de l’Estat, pel fet que la falta de puntualitat no és equiparable al servei que s’ofereix en la resta de territoris.

A més s’ha afegit en aquesta una sol·licitud de majors inversions en el servei, conscients que els problemes continuats tenen a veure amb la falta de personal. Aixi doncs en la declaració institucional reclamen un augment d’efectius laborals, per a poder millorar aquest servei.

Finalment, en aquesta declaració s’inclou la sol·licitud que el servei de rodalia siga transferit a la Generalitat Valenciana, amb la finalitat de gestionar de manera més pròxima i eficient el mateix, exigint en la mateixa línia un augment en la línia de finançament.

Declaració Institucional Dia de la Dona

D’altra banda, en el ple de febrer, també es va aprovar una Declaració Institucional pel Dia de la Dona, que va ser secundada, igualment, per unanimitat. La regidora d’Igualtat, Beatriz Sierra, va ser l’encarregada de llegir la declaració en la qual tots els grups es comprometien a “reforçar el principi d’igualtat entre homes i dones sumant-nos al lema de l’ONU, “som la generació de la igualtat””.

En la mateixa declaració assumien compromisos en matèria d’igualtat, així com fomentar polítiques des de l’àmbit municipal que s’orienten a aquest objectiu. Finalment, es va acordar demanar al Govern de l’Estat, “la ratificació del conveni 189 del OIT, per a la dignificació del treball en la llar i les persones cuidadores”.