Alaquàs Debat mostra el seu recolzament al comerç i l’hostaleria

Durant els primers dies de l’any, l’avanç de la pandèmia provocada per la Covid-19 està resultant imparable. El creixement exponencial del número de contagis durant les darreres jornades i la saturació dels serveis sanitaris, han provocat que ahir dimarts, 19 de gener, el
Govern valencià anunciara noves i dràstiques restriccions que afecten, de manera molt important, a sectors econòmics tan bàsics com ara l’hostaleria i el comerç.
Des del col·lectiu Alaquàs Debat han volgut fer les següents consideracions, com a col·lectiu ciutadà, cívic i plural, integrat per persones compromeses amb el seu poble. A més, en poques hores ja s’han subscrit 20 associasions. El comunicat afirma lo següent:
«En les properes setmanes, els espais més segurs per a anar a comprar el que necessitem seran els xicotets comerços i les botigues del poble, així com el Mercat municipal. És a dir, els llocs on no es produeixen aglomeracions. L’associació de comerciants CAdA ha desenvolupat una important tasca d’informació i conscienciació al sector que està resultant fonamental durant tota la pandèmia. A més, molts xicotets negocis posaran en marxa serveis a domicili que, també, ens facilitaran les compres. Per aquest motiu, llancem una campanya per a animar a la ciutadania a comprar en les nostres botigues, les més pròximes, les d’Alaquàs.
– Una de les mesures que s’ha aprovat en el dia de hui comporta el tancament dels locals d’hostaleria i restauració del poble, com ara bars, restaurants i cafeteries. Alguns d’ells ja estaven posant en marxa, en dies anteriors, serveis a domicili i menjar per a recollir i portar a casa. Per això, recordem que una bona part d’aquest sector econòmic disposarà de servei a domicili o menjar per a recollir, i animem la població a fer ús d’aquesta possibilitat segura i saludable. L’associació d’hostaleria AHORA també desenvolupa una tasca important a favor de la qualitat i la seguretat dels seus locals.
– Remarquem que les autoritats autonòmiques han imposat noves normes que s’han d’afegir a les que ja existien, i que cal seguir de manera rotunda i absoluta perquè prompte puguem eixir del malson que suposa la pandèmia. Per això, des d’Alaquàs Debat, fem una crida a la ciutadania a ser corresponsable de la situació, a complir totes les restriccions imposades i a fer ús dels principals elements de protecció personal, com són les mascaretes, els gels hidroalcohòlics i les distàncies de seguretat.
– Per últim, volem traslladar un missatge d’agraïment a totes les persones que estan en primera línia de contenció de la pandèmia, especialment als i les professionals de la Sanitat pública i d’altres serveis essencials. I també, a totes aquelles persones que han participat en els moviments altruistes i de voluntariat que estan en marxa des del passat 14 de març de 2020, com és el cas del col·lectiu «Coronavirus amb Cor». Així mateix, volem enviar un missatge coral d’ànim i d’esperança, i una abraçada ben forta a totes les persones que estan patint la malaltia o estan en situació de confinament, així com a totes les seues famílies».