Tot preparat a Massamagrell per a les Falles

Les Falles 2022 van arrancar a Massamagrell amb el tradicional acte de la Crida el dia 27 de febrer. Les set comissions del poble és reuniren a la plaça Martínez Beneyto per a realitzar una tradicional cercavila per les rodalies del poble fins a aplegar a la plaça Constitució. Després, al balcó de l’ajuntament donaran pas al començament de les anhelades festes, amb la crida de les falleres majors de les comissions del poble.

El cap de setmana passat va ser el torn de l’acte d’exaltació de les falleres majors al centre cultural de Massamagrell, entre altres festejos.
Un any que és molt especial per a tots els fallers i falleres de Massamagrell, i de tota la comarca, ja que després de dos anys sense festa al mes de març, les falles tornen per ressorgir amb més o igual passió que sempre.

La programació continúa el dia 12 de març, moment de gaudir de la Cavalcada del Ninot, on les comissions falleres trauran a relluir el seu sentit de l’humor i sàtira recorrent els carrers del municipi. La concentració de les comissions serà en la Plaça la Nòria, per a donar inici a l’acte als 18.00 hores.

La vesprada del 16 de març serà el moment en el qual les comissions recolliran els premis als seus monuments fallers.

El 18 tindrà lloc un dels actes més esperats de la setmana fallera, l’Ofrena de Flors a la Mare de Déu dels Desemparats. Als 17.15 serà la concentració de quatre comissions falleres: L’Amistat, Plaça Immaculada, Rei en Jaume i Mas de Grell. A les 17.45 serà el torn de les altres tres: Raval, Casets i Tro. Totes elles realitzaran un recorregut fins a aplegar a l’església de Sant Joan Evangelista, on depositaran els seus desitjos en forma de flors als peus de la Verge.

El 19 de març, dia de San Josep, des de l’Avinguda Magdalena s’iniciarà una cercavila a les 11.30 que acabara amb la missa en honor al patró. Després de la missa, aniran tots junts a la plaça de la Nòria per a disparar la mascletà.

Finalment, a les 22.00 hores, és donarà fi a les festes falleres cremant cadascun dels monuments fallers segons l’ordre obtingut als premis. Començarà la setena falla classificada i acabaran la nit de la cremà amb la primera classificada.

Saluda de l’alcade: Paco Gómez

Benvolguts veïns, benvolgudes veïnes de Massamagrell, TORNEM!! Després de tot aquest temps tan complicat que hem passat per la pandèmia, les falles 2022 ja són ací, i vull expressar-vos la meua alegria per poder tornar a celebrar-les. Des d’ací, un record molt especial a tots els veïns i veïnes, I els fallers i les falleres que ens han deixat per culpa d’aquesta pandèmia.

Vull aprofitar també aquestes línies per a donar-los les gràcies a tots els fallers i les falleres, ja que malgrat les circumstàncies, han seguit en les seues comissions.

Gràcies al vostre esforç econòmic, enguany, podrem celebrar aquestes festes i gaudir-les amb més ganes i il·lusió si cap. GRÀCIES!!

Setembre va acollir les falles de València en 2021, però març és sens dubte, el mes faller, i ara és quan podrem tornar a gaudir a Massamagrell de la festa fallera, de l’olor de pólvora, de la música i les seues cercaviles, de l’alegria, la llum i el color dels nostres monuments.

Uns monuments que tornaran a eixir al carrer després de quasi dos anys guardats en una nau llogada i sufragada per l’Ajuntament de Massamagrell, perquè les nostres comissions, les nostres falles, són Patrimoni Immaterial de la Humanitat, i elles també han patit aquesta crisi sanitària, i des de l’ajuntament havíem d’ajudar-les.

Vull donar, per descomptat, el meu agraïment a les set comissions falleres de Massamagrell i a la nostra Junta Local Fallera de Massamagrell pel seu treball i esforç en aquest temps tan complicat, fent un exercici constant de responsabilitat.

No vull acomiadar-me sense donar l’enhorabona a les falleres majors de cadascuna de les set comissions falleres de Massamagrell, al costat dels seus presidents i presidentes, desitjant-vos de tot cor, que enguany sí, pugueu gaudir de la festa fallera com us mereixeu.

Fallers, falleres, poble de Massamagrell, les falles han tornat, gaudiu-les, però feu-ho amb responsabilitat i complint amb les mesures sanitàries que es marquen en aquests moments.