Foios presenta al Pla Conviure 2022 la reurbanització de part del casc vell del municipi

Aprofitant la construcció de la nova casa consistorial, l’Ajuntament de Foios ha presentat a la convocatòria del Pla Conviure 2022 de la Generalitat Valenciana la reurbanització de part del casc vell del municipi. Es tracta de l’entorn que connecta la plaça del Poble amb el parc de l’Albereda. Una intervenció que, juntament amb la nova casa consistorial, suposarà una inversió de més de 2,5 milions d’euros.

 

Com ha explicat l’alcalde de la localitat, Sergi Ruiz, «millorar els nostres carrers i places, fer-los més agradables i accessibles és un senyal d’identitat de l’actual equip de govern de Foios, i en aquesta línia continuem treballant per a accedir a noves convocatòries i subvencions que ens ajuden a portar a terme aquest tipus d’actuacions”.

 

Respecte a la construcció del nou ajuntament, després d’una actualització de preus que deixa el projecte en 2.154.000 €, en les pròximes setmanes es procedirà a la licitació de les obres. Una primera fase inclou la demolició, la construcció de la nova estructura, la pavimentació i la construcció de la coberta i està finançada amb 500.000 euros provinents del Pla d’Inversions 2021-2022 de la Diputació de València.

 

L’actuació es completa amb una inversió municipal d’1,2 milions d’euros, prevista al pressupost municipal del 2022 i s’ha compromés la resta de la inversió amb el nou Pla d’Inversions 2022-2023 de la Diputació de València. Les obres d’execució del nou ajuntament tenen una duració prevista de 18 mesos.