Aviva Massamagrell reparteix 490 quilos de sucre entre l’hostaleria del municipi

La Regidoria de Normalització Lingüística-Aviva Massamagrell ha iniciat la campanya “En valencià, és més dolç”, una iniciativa duta endavant per part de 12 consistoris valencians que consisteix en el repartiment de 70 caixes de sucre entre bars, restaurants, cafeteries i forns cafeteries del municipi.

 

L’alcalde de Massamagrell, Paco Gómez, i la regidora de Normalització Lingüística, Araceli Munera, han visitat aquest matí alguns establiments del poble per a presentar-los la campanya i entregar-los els sobres de sucre.

 

“És una manera de col·laborar en la celebració de l’Any Joan Fuster, i a més ajudar a l’hostaleria del municipi. Cada caixa conté 1.000 sobres de sucre i, si fem càlculs, en total repartirem 490 quilos de sucre entre 70 establiments diferents del poble” explica Gómez.

 

Segons Munera, “la campanya pretén difondre 18 frases senzilles i directes en valencià: alguns aforismes de l’escriptor suecà Joan Fuster, frases fetes i refranys valencians, i frases per la igualtat i contra la violència de gènere, que ens faran reflexionar sobre diferents aspectes de la vida”.

 

Aquesta campanya compta amb el suport de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i forma part d’altra campanya: la del foment del valencià en el comerç local, a la qual es va adherir l’Ajuntament de Massamagrell mitjançant la creació, l’any passat, dels I Premis a l’ús del valencià en el comerç local, i que en breu celebrarà la 2a edició.