El Festival de Curtmetratges XS de Puçol arriba més fort que mai

La quinta edició del Festival de Curtmetratges XS, que se celebra a Puçol cada mes d’octubre, deixarà el llistó ben alt de cara a futures d’edicions: l’organització assegura una gran professionalitat, així com l’arribada de novetats, entre elles, les dos noves subseus a Massarrojos i Almenara. La quantiosa xifra de 681 produccions enviades des de totes les parts d’Espanya reafirma l’èxit i expansió d’un festival nascut en el nostre poble fa a penes cinc anys.
“És ja el quint any i confiem en que serà una de les edicions més importants a nivell de la qualitat dels curtmetratges”, assegura el director del Festival XS, Javier Navío, que promet novetats i accions especials però “sense entrar en detalls, per a no emprenyar la sorpresa”.
La secció “Xpres” inclourà curtmetratges de màxim dos minuts de duració que han de ser rodats durant, únicament, 36 hores (el cap de setmana anterior a la cerimònia de clausura del festival, que serà el diumenge 23 d’octubre). És en esta edició on més veïns de Puçol s’involucren, podent obtindre fins a 600 euros de premi (el mateix que en la resta de seccions).
“Actualment estem en la fase de selecció de tots els curts que hem rebut, el número dels quals supera els 681”, explica Javier Navío, incidint en que són, enguany, més que mai, per la qual cosa el procés és prou complicat. “Però confiem en que tot açò es reflectirà en el nivell dels productes audiovisuals que projectem”, recalca.
Els resultats es donaran a conéixer al començament de setembre, així com les intrigants novetats en què l’organització està treballant de cara a futures edicions.
Ja estan en funcionament, a més, dos noves subseus: una en la localitat de Massarrojos, on es projectarà també una secció infantil que també passará pels col·legis de Puçol, i una altra a Almenara, per a una millor gestió i major abast del festival. A més d’una secció infantil, es destinaran els productes audiovisuals més adequats per als adolescents als instituts, encara que estos no optaran a premi, per tractar-se d’una secció especial.
Esperem un nivell prou bo enguany; s’han inscrit curts premiats en festivals importants, directors amb un cert prestigi i actors coneguts: el festival és 100 % professional, no és una cosa amateur. “Es tracta, a més, d’una edició especialment important en el pla personal, perquè és el meu primer any com a director i vull que tot vaja sobre rodes”, comenta Javier Navío.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *