Alaquàs 969.515 euros en 10 projectes

La instal·lació de nous jocs infantils en parcs i jardins, la remodelació de la piscina infantil i diverses actuacions urbanístiques per a la millora de la mobilitat són algunes de les inversions més destacades que es realitzaran a través del Pla de la Diputació de València.

L’Ajuntament d’Alaquàs ha rebut un total de 969.515 euros per a la realització de diverses actuacions a càrrec del Pla d’Inversions de la Diputació de València 2020-2021, un programa d’ajudes dirigides a tots els municipis valencians per tal d’ajudar-los en la millora de les seues infraestructures i serveis.

Una de les inversions més destacades és l’adquisició i instal·lació de nous jocs infantils en parcs i jardins, una actuació que permetrà renovar algunes de les dotacions actuals i instal·lar noves, en la qual s’invertiran un total de 245.000 euros. La subvenció servirà també per posar en marxa la remodelació de la piscina infantil, dotada amb 105.000 euros.

El Consistori invertirà 213.000 euros en l’execució de voreres als carrers Santa Anna i Lanjarón, en la part exterior del parc de la Sequieta, un compromís assumit per l’Ajuntament d’Alaquàs amb les veïnes i veïns de la zona. L’actuació contempla també la construcció d’un sistema d’arreplegada d’aigües pluvials i la instal·lació d’un nou sistema urbà de drenatge sostenible en el carrer Santa Anna.

Altres actuacions urbanístiques destacades i que correran a càrrec del Pla d’Inversions serà la construcció d’una plataforma peatonal en l’avinguda Camí Vell de Torrent, just enfront del col·legi públic Ciutat de Cremona. L’objectiu d’aquesta actuació que comptarà amb un pressupost de 121.361 euros és refer els dos accessos al centre escolar i tota la vorera del carrer Camí Vell. Destaca també la peatonalització del tram de carrer Perolers i carril bici al carrer Antonia Machado Oviedo amb una dotació de 98.837 euros i l’eliminació de les barreres arquitectòniques en els itineraris peatonals del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) que comptaran amb una quantitat de 75.000 euros.

Completen les actuacions el reasfaltat de la zona central de la calçada en el carrer Sant Martí amb 39.000 euros, l’adequació de la zona d’esplai caní de la Sequieta amb 25.000 euros i l’adquisició de nou mobiliari urbà amb 20.000 euros i la redacció d’un Pla Urbà d’Actuació Municipal (PAUM) amb 27.317€ que establirà les línies d’actuació d’Alaquàs incorporant els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) establerts per l’Agenda 2030.