Consum s’unix al Consell d’Empreses del Màster en Responsabilitat i Sostenibilitat Corporativa de la UPV

El conveni té com a finalitat impulsar iniciatives orientades a la divulgació de la sostenibilitat en l’àmbit universitari i empresarial

Consum s’ha unit al Consell d’Empreses del Màster de Formació Permanent en Responsabilitat i Sostenibilitat Corporativa (màster RSC UPV). La Cooperativa és pionera i referent en la integració d’estratègies i polítiques de gestió sostenible i responsable des que es va constituir; per això, la seua visió, l’experiència i les seues aportacions enriquiran el debat, les activitats i els projectes que es promouen des d’este fòrum d’encontre entre universitats, empreses, organitzacions sense ànim de lucre i institucions.

El conveni entre Consum i el Màster en RSC de la UPV té una vigència de quatre anys, durant els quals es col·laborarà tant en accions vinculades al pla formatiu com en altres iniciatives i projectes conjunts orientats a la divulgació i l’impuls de la sostenibilitat en l’àmbit universitari i empresarial de la Comunitat Valenciana.

Javier Quiles, director de Relacions Externes de Consum, ha destacat l’oportunitat que suposa per a la Cooperativa formar part d’esta iniciativa de formació en el camp de la sostenibilitat, en la qual l’organització fa molts anys que treballa. “EnConsum ens preocupa el benestar de les persones i del nostre entorn, i quina millor manera d’afavorir-lo que des de la universitat. Amb este conveni, mantenim el nostre compromís amb la formació de les treballadores i dels treballadors del futur”, explica.

D’altra banda, Gabriel García Martínez, director del Màster en RSC de la UPV, destaca que “Consum ha actuat com a motor per a impulsar estratègies i polítiques de sostenibilitat en la seua xarxa de proveïdors i clients. Poder comptar amb la seua experiència i les seues aportacions en el Consell d’Empreses és una gran oportunitat per a aprendre i seguir avançant junts cap a altres models de producció i consum”.

La sostenibilitat en Consum

Entre els avanços més recents en sostenibilitat de la Cooperativa, hi ha la creació d’una xarxa de tendes neutres en emissions de CO2, amb més de 80 supermercats, i la implantació del primer sistema urbà de distribució 100% lliure d’emissions i soroll en un municipi complet, concretament, a la ciutat de Benidorm. El seu objectiu és ampliar este model a totes les localitats on opera.

En esta línia, Consum va obtindre la tercera estrela Lean & Green, una certificació internacional de sostenibilitat logística liderada per AECOC a Espanya, gràcies a la seua aposta per l’eficiència logística.

El màster de responsabilitat i sostenibilitat amb més trajectòria d’Espanya

El Màster en Formació Permanent i Responsabilitat i Sostenibilitat Corporativa (60 ECTS, 600 hores) és un títol propi de la Universitat Politècnica de València (UPV). Té una trajectòria dilatada: se n’ha posat en marxa la dessetena edició, amb alumnat de tot el món, gràcies al format online. El claustre de professor està format per professionals nacionals i internacionals, que desenvolupen la seua tasca professional tant en la universitat com en el món empresarial.

El Consell d’Empreses del Màster integra organitzacions com la Fundació Étnor, Caixa Popular, Teika, Càritas València, el grup sanitari Ribera, Sodexo, SanLucar, Grupo Huevos Guillén, Grupo Cajamar, Ángela Impact Economy, Statkraft, EQA, Novaterra Grupo, la Fundació d’Estudis Borsaris i Financers (FEBF), Volies, l’Associació Empresarial de Residències i Servicis a Persones Dependents de la Comunitat Valenciana (AERTE) i lAssociació Espanyola de Gestors d’Administració Pública (AEGAP). Està obert a noves incorporacions.