De Puçol al cel: Tornen les jornades mediambientals i astronòmiques en la Costera

Un any més, el col·lectiu comarcal Acció Ecologista-AGRÓ organitza les Nits de natura a la Costanera, que ja són tota una tradició a Puçol durant els mesos d’estiu. Xarrades, rutes teatralitzades, observació astronòmica… Són moltes les activitats que, amb el suport de l’Ajuntament, intenten aproximar la naturalesa als veïns. Tant la que habita en la Costera, com la que ens mira des de l’espai. Per a tota la família!

Una ruta teatralitzada a càrrec de Calderona Viva, amb Els Mags dels estreles, és la primera jornada d’este estiu; una activitat més que interessant que veïns de totes les edats podran gaudir el 17 de juliol a les 21.30 hores.

I el mateix ocorre amb la resta de rutes teatralitzades a càrrec de Calderona Viva que porta enguany la programació: Amistes de la Nit, el divendres 31 de juliol a les 21.00 hores; Els Mags dels Estreles, el 14 d’agost a les 21.00 hores i, el 28 d’agost, a les 20.30 hores, una altra més amb la companyia de Amigues de la Nit.

En definitiva, un estiu replet d’espectacle i diversió, sempre, en connexió amb la naturalesa. «La idea és acostar a la gent del poble a la Costanera i que descobrisquen este paratge natural municipal», comenta Miguel Crespo, coordinador del projecte Acció Ecologista-AGRÓ a Puçol.

Amb este objectiu s’ha llançat una proposta d’activitats lúdiques per a tota la família en la qual «parlarem sobre este paratge, contaminació lumínica, la importància de mantindre els cels foscos, i també sobre ratapinyades i altres espècies nocturnes», afig el responsable.

Però la naturalesa no es limita a la que podem trobar en la Terra. Més enllà de la Costera i la serra Calderona, este projecte convida a reflexionar sobre les meravelles naturals que es troben fora del nostre planeta, en l’espai exterior.

Per a això, Amadeo Aznar, astrònom i divulgador local, organitza un any més les jornades d’observació astronòmica a càrrec d’Astronomia per a tots, acompanyades d’interessantíssimes xarrades per part de l’especialista per a comprendre millor l’univers i la nostra relació amb ell.

La primera jornada d’observació astronòmica serà el dissabte 12 de setembre a les 20.00 hores i, la segona, el dia 26, també a les 20.00 hores.

La inscripció a les jornades ha de fer-se a través de l’adreça info@calderonaviva.com i, encara que és gratuïta, les places són limitades. En apuntar-te, rebràs un correu electrònic de confirmació de la reserva que inclou un protocol i consells sanitaris a seguir durant l’activitat, amb l’objectiu de garantir les mesures de seguretat necessàries a causa de la pandèmia.

En cas de no quedar places lliures per a la jornada sol·licitada, se t’oferirà la possibilitat de participar en alguna altra. Davant qualsevol dubte, pots telefonar al 691 077 424.

«Convidem a tots els veïns a pujar a la Costanera i gaudir de totes les activitats a la llum de la lluna», apunta Crespo, i comprendre millor el món que ens envolta. No sols en la Terra, sinó també en l’espai.