El ple de Paiporta aprova 460.000 euros extraordinaris per a ajudes socials

El ple ordinari de maig de Paiporta, celebrat aquest dijous, ha aprovat a proposta del govern i per unanimitat de tots els grups polítics modificacions de crèdit per valor de 459.367 euros per a destinar-los a ajudes socials. Els diners arribaran a l’àrea de Benestar Social procedents de les de Cultura i Educació, i també del fons de cooperació extraordinari habilitat per la Diputació de València.

El govern de Paiporta ha deixat la porta oberta a modificacions futures en funció de les necessitats derivades de l’alerta sanitària pel coronavirus Covid-19. Els grups de l’oposició, al seu torn, s’han mostrat oberts a continuar donant suport a aquestes mesures extraordinàries que tenen com a objectiu atendre l’emergència social derivada de la situació econòmica actual i la que es preveu en els pròxims mesos.

Dels 459.367 euros, 363.323 provenen del fons de cooperació extraordinari habilitat per la Diputació de València. D’aquesta quantitat, 272.323 tindran com a destinació ajudes dels diferents programes de l’àrea de Benestar Social, principalment renda municipal i pagament de lloguers i subministraments bàsics per a famílies en situació de vulnerabilitat.

Altres 46.000 euros del fons es destinaran a les entitats del tercer sector que actuen a Paiporta, és a dir Creu Roja i Caritas.
A més dels diners del fons de cooperació de la Diputació, també es destinaran 76.000 euros de l’àrea de Cultura, en concret, de la partida de Festes, que varen quedar suspeses setmanes enrere, i de les subvencions d’agrupacions festeres com els Moros i Cristians (20.000 euros) i els Festers del Gos (2.000 euros).
Per últim, també es destinaran a ajudes socials 20.000 euros procedents de la Regidoria d’Educació, en concret, de la partida de reparació i manteniment d’edificis i altres conceptes.

Modificació sense precedents
La transferència de quasi 460.000 euros des de diferents partides a Benestar Social no té precedents en la història recent de Paiporta, i evidencia la sensibilitat del govern i la corporació municipal en el seu conjunt per a fer front a les conseqüències de l’alerta sanitària i l’aturada de l’activitat econòmica que, a poc a poc i en el procés de desescalda, es confia en començar a recuperar.

“Des del primer dia prevéiem que les necessitats de Benestar Social anaven a ser grans, i la realitat ens ho ha confirmat”, ha explicat l’alcaldessa, Isabel Martín, que ha afegit que “el compromís del govern amb les persones en situació de vulnerabilitat és ferm i destinarem tots els recursos necessaris a ajudar-les”.

El regidor de Benestar Social, Rafa Gadea, ha agraït “el suport de totes les forces polítiques de la corporació a la proposta del govern” i ha desvetlat com “ja s’han destinat més de 360.000 euros a ajudes des que es va declarar l’alerta sanitària”. Gadea ha avançat que “el personal de l’àrea es manté atent per a detectar les necessitats de la ciutadania i reaccionar per a dotar dels recursos necessaris les partides d’ajudes a l’emergència social”.

Per la seua banda, la vicealcaldessa i regidora de Cultura, Maribel Albalat, ha tornat ha recordar que atendre les conseqüències de la Covid-19 «va més enllà dels colors polítics. A l’Ajuntament totes les àrees treballem a una com a institució municipal. Ara el que toca és fer un esforç i destinar tots els recursos necessaris a atendre l’emergència i a les famílies que més ho necessiten». Albalat ha aprofitat per a tornar a agrair «la comprensió i col•laboració de les associacions festeres que han renunciat voluntàriament a les seues subvencions».