La Pobla de Farnals finalitza el procés d’inversions participatives 2021

La regidoria de Participació Ciutadana de La Pobla de Farnals ha donat a conèixer les propostes guanyadores del procés d’inversions participatives 2021, la quarta edició d’aquesta iniciativa. Després de dur a terme la fase de presentació de propostes i la de viabilitat, en la qual passaren 24 dels 55 projectes proposats per la ciutadania (atenent a la seua viabilitat tècnica, econòmica i jurídica), del 17 al 24 de maig es va celebrar la fase de votació. Els veïns i veïnes pogueren votar entre els 14 projectes finalistes del nucli del poble i els 10 del nucli de la platja. Les propostes guanyadores han sigut la creació d’un circuit de parkour en el Poliesportiu Municipal (nucli del poble) i la creació d’una àrea camper per a caravanes, autocaravanes i campers (nucli de la platja). En aquest enllaç es poden consultar els resultats: https://lapobladefarnals.governalia.es/resultats

La realització de les obres es durà a terme durant l’any 2022 amb els 80.000 euros destinats a aquestos pressupostos participatius. L’equip tècnic es posarà en contacte amb les persones autores de les propostes per tal de que el resultat s’ajuste, en la mesura que siga possible, a la proposta original. Cal destacar que, en cas de que el cost de realització d’una proposta siga inferior al pressupost destinat (48.000 € per al projecte del poble i 32.000 € per al de la platja) amb els diners sobrants es realitzarà la següent proposta més votada que entre en eixe pressupost.

“Estem molt orgullosos de la gran implicació veïnal que ha tingut aquesta edició”, ha assegurat Sergio Cebrián, regidor de Participació Ciutanada. “En total han participat 366 persones, la qual cosa suposa un increment del 1,93% respecte a la participació de l’any passat”, ha afirmat el regidor, qui ha declarat que aquestes dades “ens motiven per a continuar apostant per aquest procés, que fa partícip a la ciutadania des del primer moment”.