La Pobla de Farnals s’adhereix a la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere

L’Ajuntament de La Pobla de Farnals s’ha adherit recentment a la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació de València. Amb esta adhesió, el Consistori podrà sol·licitar subvencions per a projectes i campanyes de sensibilització i prevenció de la violència masclista que ofereix l’àrea d’Igualtat de la Diputació, el pressupost de les quals ascendeix enguany a 600.000 euros.

 

La sala Filmoteca del Teatre Rialto va acollir l’acte de benvinguda als nous municipis adherits, en un acte presidit per la responsable d’Igualtat, Eli García. També varen estar presents les diputades Amparo Orts, Pilar Molina i Dolors Gimeno, i el diputat Ramiro Rivera. La regidora d’Igualtat, Maria Carme Benlloch, i l’alcalde de La Pobla de Farnals, Enric Palanca, varen recollir la placa que mostra l’adhesió del municipi a la Xarxa.

 

“Aconseguir esta placa porta al darrere molta gestió i recursos”, ha declarat la regidora, qui ha afegit que a partir d’ara “el nostre Ajuntament tindrà pressupost addicional per a dedicar a accions contra la violència masclista, formació del personal municipal i campanyes educatives”. A més, Benlloch ha assegurat que La Pobla de Farnals “no es pot quedar aïllada”. “No hi haurà un futur viable per a cap administració pública si no assumeix el compromís de lluitar contra el masclisme i la tremenda xacra social de la violència de gènere”, ha declarat.

 

 

Projectes i campanyes

Les ajudes que podran sol·licitar els ajuntaments adherits a la xarxa aniran dirigides a projectes per a previndre i detectar la violència de gènere en l’àmbit local, la coeducació dirigida a centres educatius i altres mesures contemplades en els plans d’igualtat de les corporacions, a més de les campanyes municipals de sensibilització, prevenció i lluita contra la xacra masclista a través de tríptics, cartells o espais en mitjans audiovisuals. També, com a novetats destaquen la prevenció del consum de prostitució i suport a les víctimes de tracta amb finalitats d’explotació sexual, així com la formació especialitzada en violència sexual i prevenció de la mateixa dirigida al personal tècnic, polític i de l’àrea de serveis socials de cada consistori.