L’Escola de Pasqua de Puçol combina mones amb medi ambient

Del 2 al 5 d’abril, l’Escola de Pasqua acull 142 xiquets de 1r d’infantil a 6é de primària en les instal·lacions del col·legi públic La Milotxa. Agrupat per edats, l’alumnat està a càrrec de 13 monitors i una coordinadora i gaudiran d’una àmplia programació d’oci sota el títol «La caixa del futur».

Les escoles en períodes de vacacions escolars són una iniciativa de l’Ajuntament de Puçol per a conciliar la vida laboral i familiar d’aquelles famílies que han de continuar treballant i tenen escolars de poca edat a càrrec seu. Al llarg del curs es realitzen tres: al desembre, a l’abril i al juliol.

Però, a més de tindre als xiquets entretinguts, es busca complir altres objectius en els quals es mescla el lúdic i el formatiu. «Per primera vegada, treballarem propòsits de desenvolupament sostenible, la qual cosa és una novetat en esta escola», explica Ana Cardo, la responsable l’escola des de l’Ajuntament.

En este sentit, Natalia Adrados, representant de l’empresa Didàctic, que s’encarrega de les tres escoles municipals al llarg del curs (Nadal, Pasqua i estiu), destaca «la variada programació, que inclou cada dia activitats vinculades a la Pasqua, però també al medi ambient, per a les quals comptem amb la col·laboració de l’EMTRE i sempre en les instal·lacions del col·legi La Milotxa».

Durant el primer dia, el dimarts 2 d’abril, hi ha hagut una gimcana per a localitzar uns ous de Pasqua especials, activitat en la qual també ha sigut present el regidor de Benestar Social, José María Esteve.

El dimecres 3, l’educació ambiental és la protagonista, de la mà de l’Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE).

El dijous 4, a més de jocs, esmorzar i activitats vàries, arriba l’hora de decorar les mones de Pasqua.

I el divendres 5, en l’horari habitual, de 9 a 14 hores, un contacontes posarà el punt final a l’escola d’esta edició.