Meliana mostra al Consell la seua ferma aposta per la agricultura

El conseller d’Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca, Miguel Barrachina, va visitar Meliana i es va reunir amb la seua alcaldessa, Trini Montañana, i amb membres del Consell Agrari Municipal. A la seua visita el conseller va reafirmar el compromís del Consell amb el relleu generacional en el sector agrari, “una estratègia clau per a garantir un sector més fort i competitiu”.

El conseller va parlar d’ajudes i va destacar que compten amb una inversió de 29 milions d’euros, com una mesura històrica, i va subratllat que preveuen incentius de fins a 80.000 euros per a jóvens d’entre 18 i 40 anys que s’inicien en l’activitat agrària, i de fins a 70.000 euros per a persones entre 41 i 56 anys que també decidisquen mamprendre en el sector.

A més, va destacar que l’ajuda a jóvens, que partix de 30.000 euros, “comptarà amb increments com per exemple 10.000 euros més per pertànyer a zona protegida de l’horta, perquè este Consell vol premiar la incorporació de la gent al camp. Rebutgem la imposició i el dogmatisme. L’horta ha d’estar viva i ser rendible, ja que és l’única manera que tenim de lluitar contra l’abandó”.

Miguel Barrachina va subratllat que estes mesures suposen un impuls decisiu per a la renovació generacional en el camp, “una necessitat urgent davant de l’envelliment de la població agrària i el repte demogràfic que afronten moltes zones rurals”.
Barrachina també va valorat l’esforç pressupostari realitzat pel Govern Valencià per a fer possibles estes ajudes, especialment en un context marcat per l’infrafinançament que patix la Comunitat Valenciana. “Malgrat les limitacions, el Consell prioritza el sector primari com a motor de desenrotllament i cohesió territorial”, va destacar.

Així mateix, Montañana i els jóvens agricultors van departir amb el conseller i li van mostrar el seu compromís amb la agricultura.

Meliana, cor d’Horta

L’ajuntament de Meliana va recordar a Barrachina la ferma aposta municipal per potenciar la seua agricultura i posar en valor la feina dels agricultors amb fires de proximitat i de km 0, així com la creació del Club de producte.