Més de 100.000 euros municipals en ajudes a les empreses de La Pobla de Farnals

Amb els fons de Generalitat i Diputació del Pla Resistir les ajudes superen els 230.000 euros totals

La pandèmia de Covid-19 ha provocat una emergència sanitària que afecta els darrers dos anys la nostra societat. L’amenaça de la malaltia també ha derivat en conseqüències socials i greus dificultats per a l’activitat econòmica. A fi d’ajudar a sostindre els negocis i mantindre els llocs de treball, les administracions públiques han destinat fons que ajuden a aguantar el funcionament de les empreses. En el cas de l’Ajuntament de La Pobla de Farnals, posà en marxa una primera convocatòria d’urgència amb fons íntegrament municipals, que va concedir 70.823,02 euros en ajudes a empreses del poble. També en el 2021 s’han tramitat com és costum les ajudes a emprenedors amb fons propis, que han distribuït 11.071,79 euros.

Posteriorment des de la Conselleria s’activà el Pla Resistir per a ajudar els sectors més afectats per la pandèmia. El finançament de Pla Resistir venia en un 62,5% de la Generalitat, la Diputació de València n’aporta un 22,5%, i l’Ajuntament l’altre 15%. En les dos convocatòries del Pla Resistir les empreses de La Pobla de Farnals han rebut un total de 150.609,35 euros en ajudes, dels quals 22.591,40 euros han eixit de fons municipals. Per tant, l’Ajuntament ha dedicat durant el 2021 en ajudes a empreses del poble 104.486,21 euros, i si els sumem els fons aportats per la Generalitat i la Diputació, la quantitat total d’ajudes supera els 230.000 euros. La implicació municipal va més enllà del pressupost dedicat, ja que en totes les ajudes els expedientes relacionats han estat tramitats íntegrament per l’Ajuntament de La Pobla de Farnals.

«La vida i el treball necessita que la nostra activitat econòmica resistisca i que les persones que s’esforcen a fer prosperar els seus negocis no queden abandonat durant estes circumstàncies excepcionals. Per això des de l’Ajuntament hem dedicat els nostres recursos econòmics i personals a atendre l’emergència, perquè cal donar suport a les necessitats urgents de les empreses que donen vida a l’activitat econòmica de La Pobla de Farnals», explica l’alcalde Enric Palanca. Les dades provenen de la intervenció municipal i la seua actualització de dades de cara al tancament de l’exercici econòmic del 2021.