Rafelbunyol celebra la seua Junta Local de Seguretat

La Junta Local de Seguretat s’ha reunit per a ultimar els detalls del dispositiu de les festes populars i patronals de Rafelbunyol que tindran lloc del 30 d’agost al 10 de setembre.

Una Junta Local de Seguretat, presidida per la Subdelegat de Govern, José Rodríguez i l’Alcalde de Rafelbunyol, Fran López, que ha comptat amb la presència de Salud Jiménez, de la Unitat de Violència sobre la Dona en València de Subdelegació Govern, Antonio Montes González, brigada del lloc de Guàrdia Civil de Massamagrell, Raúl Calvo Marín, agent de la Guàrdia Civil de Massamagrell, Antonio Díaz Colmena, Subinspector de la Unitat Adscrita de Policia Nacional de la Comunitat Valenciana, Emiliano Hortelano, cap de la Unitat de línias de Metro València, Alberto Serna Mora, tècnic del Departament de Seguretat de FGV, l’oficial en cap de la Policia Local de Rafelbunyol, Santiago Sáez, i la regidora d’Igualtat i Seguretat Ciutadana, Alicia Piquer.

Durant la reunió, s’han valorat les actuacions policials i resultats en matèria de seguretat en el municipi durant l’any 2023, i s’ha fet recalcament el la importància i el positiu de la renovació del Protocol de Col·laboració en matèria de violència de gènere per 4 anys més.

Després, s’ha analitzat la seguretat de les festes populars de Rafelbunyol, prestant especial atenció a l’operatiu conjunt de la nit del pròxim 6 de setembreper a garantir el benestar de les 10.000 persones que s’estima que assistisquen a la festa.

El dispositiu d’enguany serà molt similar al d’anys passats, comprovats els excel·lents resultats que va tindre, i que reunirà a més de 180 persones de diferents Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat.

La Junta Local de Seguretat ha repassat totes les funcions que els diferents agents implicats desenvoluparan durant la nit de disfresses, tractant importants aspectes com la seguretat, el trànsit, l’assistència sanitària, l’accés i eixida de la població…

«Un any més, ens tornem a reunir per a garantir la seguretat en les festes. S’estan implementant totes les mesures per a garantir que tots els i les assistents puguen gaudir de manera segura i tranquil·la. Ens hem coordinat amb de diferents Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat per a assegurar que les festes es desenvolupen de manera segura per a tots els veïns i veïnes» afirma Fran López, alcalde de Rafelbunyol.

Durant la reunió, també s’ha tractat la campanya sensibilització i acció contra les violències masclistes durant les festes «Tinguem la Festa en Pau» que es tornarà a posar en marxa amb 4 punts violetes les nits de més afluència com son el xupinazo, la nit de les filles de maria, la nit de paelles i la nit de disfresses.

Una campanya que consisteix en la viralització de missatges i recomanacions en cartells, follets, pancartes, motxilles, gots, fundes de bonometro,…i la qual implica a les associacions festeres que atenen les barres amb una xarrada sobre què és el Punt Violeta i el consentiment en les relacions sexuals.

Finalment, la regidora d’Igualtat i Seguretat Ciutadana, ha manifestat «el nostre compromís amb la creació d’unes festes populars lliures de violència de gènere. Això inclou la presència de personal capacitat en els punts violetes, coordinació amb forces de seguretat, i protocols d’actuació davant situacions de risc.»