Un debat virtual sobre monarquia i república tanca les accions del mes d’abril del PSPV de Catarroja

Ahir dimarts 27 d’abril a la vesprada va tindre lloc el colofó dels actes corresponents al mes d’abril de ’12 Idees i Valors Socialistes’ la campanya social que des de l’Agrupació de Catarroja del PSPV-PSOE duen a terme des de l’inici de 2021. El debat entre monarquia i república i les diferències entre tots dos models democràtics va ser l’eix temàtic d’una xarrada virtual en la qual van participar Andrés Perelló, Secretari de l’Àrea de Justícia i Nous Drets de la CEF PSOE, Manolo Mata, Vicesecretari General del PSPV-PSOE i Síndic del Grup Socialista en Les Corts, Lorena Silvent, Vicesecretària General del PSPV-PSOE Catarroja i Beatriz Sierra, Presidenta de Joves Socialistes Horta Sud.

La xarrada, que es va realitzar a través del canal de YouTube de l’Agrupació Socialista de Catarroja, va ser el punt final de les accions del mes d’abril de la campanya ’12 Idees i Valors Socialistes’, el projecte anual de comunicació social buscant visibilitzar les idees i valors reforçades durant 2020 que gasta el balcó de la seu socialista com a punt d’expressió físic i altaveu per a aquestes accions, obertes als afiliats, simpatitzants i a tota la ciutadania de Catarroja.

La convocatòria virtual, la segona d’aquestes característiques organitzada per l’agrupació socialista catarrogina, va obtindre una gran acceptació per part de la ciutadania, tant local com d’altres municipis. Per a aquesta ocasió es va comptar amb la participació d’Andrés Perelló i Manolo Mata, destacats membres del PSPV-PSOE i del corrent Esquerra Socialista, que van oferir uns complets i enriquidors anàlisis de les diferents monarquies europees i les seues diferències amb l’espanyola, establint la base d’un debat que rescata la possibilitat de, en un futur no molt llunyà, proposar el canvi de model d’estat a Espanya. Els diferents arguments esgrimits en la xarrada es van complementar, en el seu tram final, amb un torn de preguntes per part de l’audiència congregada a l’altre costat de la pantalla, moderades per la Presidenta de Joves Socialistes Horta Sud, Beatriz Sierra.

Per part seua, Lorena Silvent, Vicesecretària General del PSPV-PSOE Catarroja va manifestar “la necessitat de tindre espais de reflexió assossegats i mostra d’això és la resposta de la ciutadania. Ja estem preparant les accions de maig, que es podran consultar en la nostra web els pròxims dies”.