𝐃𝐚𝐯𝐢𝐝 𝐄𝐬𝐭𝐞𝐯𝐞 𝐏𝐚𝐬𝐭𝐢𝐬𝐬𝐞𝐫𝐢𝐚 𝐢 𝐏𝐚𝐬𝐭𝐢𝐬𝐬𝐞𝐫𝐢𝐚 𝐆𝐚𝐥𝐚́𝐧 𝐜𝐨𝐫𝐨𝐧𝐞𝐧 𝐞𝐥 𝐗𝐋 𝐂𝐨𝐧𝐜𝐮𝐫𝐬 𝐝𝐞 𝐒𝐚𝐧𝐭 𝐃𝐨𝐧𝐢́𝐬 𝐩𝐞𝐥 𝟗 𝐝’𝐨𝐜𝐭𝐮𝐛𝐫𝐞

Fa 40 anys que el Gremi de Forners i Pastissers de València enalteix el valor afegit que ofereixen els mestres del dolç en la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana. És el principal objectiu del #ConcursSantDonís, que ha complit quatre dècades i que este 2021 ha premiat a dues pastisseries d’Albal.
Per primera vegada, #DavidEstevePastisseria (carrer Borriana, número 17 de #València) ha fet doblet en el Concurs de Sant Donís, aconseguint el primer guardó en les categories de ‘Mocadorà’ i ‘Aparador’. El pastisser albalenc, reconegut recentment per la creació de les ja conegudes ‘Maretes’ durant el passat any i que ha destacat en la creació d’este significatiu massapà que, en durant estos dies, es tradueix com una expressió d’afecte i amor cap als sers estimats.
El podi el van completar el Forn Llatzer de València en segon lloc i aconseguint la tercera posició es troba la mítica Pastisseria Galan, amb quasi 50 anys d’història en el municipi i que acostuma a ser guardonat cada any en este certamen. Un any més, Ximo Galán ha destacat la importància d’apostar i fer costat als establiments que mantenen viva la tradició valenciana, comerços de proximitat que aporten el seu afecte a cada producte. Commogut, agraïa la confiança depositada pels albalencs i albalenques que, tots els #9octubre, s’acosten a este negoci familiar per a compartir amb ells una celebració tan sentida per la ciutadania valenciana.
Malgrat els anys d’experiència que els diferencien i de la distància entre els seus establiments, senten la proximitat pròpia de dos veïns del municipi. Tots dos gegants de l’elaboració de dolços, enfrontats en el Concurs de Sant Donís, destacaven que ‘no existeix rivalitat quan es troba implícit l’amor a la teua professió’ i que ‘el respecte cap a la nostra labor, va sempre per davant’. Una emotiva trobada, a través de les ones radiofòniques, en el qual David Esteve recordava que va ser Ximo Galán una de les raons per les quals va apostar per endinsar-se en el gremi de la pastisseria.