饾悆饾悮饾惎饾悽饾悵 饾悇饾惉饾惌饾悶饾惎饾悶 饾悘饾悮饾惉饾惌饾悽饾惉饾惉饾悶饾惈饾悽饾悮 饾悽 饾悘饾悮饾惉饾惌饾悽饾惉饾惉饾悶饾惈饾悽饾悮 饾悊饾悮饾惀饾悮虂饾惂 饾悳饾惃饾惈饾惃饾惂饾悶饾惂 饾悶饾惀 饾悧饾悑 饾悅饾惃饾惂饾悳饾惍饾惈饾惉 饾悵饾悶 饾悞饾悮饾惂饾惌 饾悆饾惃饾惂饾悽虂饾惉 饾惄饾悶饾惀 饾煑 饾悵’饾惃饾悳饾惌饾惍饾悰饾惈饾悶

Fa 40 anys que el Gremi de Forners i Pastissers de Val猫ncia enalteix el valor afegit que ofereixen els mestres del dol莽 en la celebraci贸 del Dia de la Comunitat Valenciana. 脡s el principal objectiu del #ConcursSantDon铆s, que ha complit quatre d猫cades i que este 2021 ha premiat a dues pastisseries d’Albal.
Per primera vegada, #DavidEstevePastisseria (carrer Borriana, n煤mero 17 de #Val猫ncia) ha fet doblet en el Concurs de Sant Don铆s, aconseguint el primer guard贸 en les categories de ‘Mocador脿’ i ‘Aparador’. El pastisser albalenc, reconegut recentment per la creaci贸 de les ja conegudes ‘Maretes’ durant el passat any i que ha destacat en la creaci贸 d’este significatiu massap脿 que, en durant estos dies, es tradueix com una expressi贸 d’afecte i amor cap als sers estimats.
El podi el van completar el Forn Llatzer de Val猫ncia en segon lloc i aconseguint la tercera posici贸 es troba la m铆tica Pastisseria Galan, amb quasi 50 anys d’hist貌ria en el municipi i que acostuma a ser guardonat cada any en este certamen. Un any m茅s, Ximo Gal谩n ha destacat la import脿ncia d’apostar i fer costat als establiments que mantenen viva la tradici贸 valenciana, comer莽os de proximitat que aporten el seu afecte a cada producte. Commogut, agra茂a la confian莽a depositada pels albalencs i albalenques que, tots els #9octubre, s’acosten a este negoci familiar per a compartir amb ells una celebraci贸 tan sentida per la ciutadania valenciana.
Malgrat els anys d’experi猫ncia que els diferencien i de la dist脿ncia entre els seus establiments, senten la proximitat pr貌pia de dos ve茂ns del municipi. Tots dos gegants de l’elaboraci贸 de dol莽os, enfrontats en el Concurs de Sant Don铆s, destacaven que ‘no existeix rivalitat quan es troba impl铆cit l’amor a la teua professi贸’ i que ‘el respecte cap a la nostra labor, va sempre per davant’. Una emotiva trobada, a trav茅s de les ones radiof貌niques, en el qual David Esteve recordava que va ser Ximo Gal谩n una de les raons per les quals va apostar per endinsar-se en el gremi de la pastisseria.