Activitats per gaudir de les festes nadalenques en família

Nadal són dates en què a més d'estar en família podem fer plans divertits, tot i la situació de pandèmia que estem travessant, aquestes festes ens ofereixen activitats de les que podrem gaudir amb tota la seguretat i complint les mesures davant la Covid-19.
Vos anem a proposar unes quantes per a tots els gustos.

El món Lego en el Castell d'Alaquàs

Els apassionats del món Lego estan de sort ja que el Castell d’Alaquàs acull des del passat 9 de desembre la que és la trobada de Fans de Lego amb major quantitat de peces exposades i la més extensa fins el moment de tota la Comunitat Valenciana. Sota el nom Castell Brick d’Alaquàs, es tracta d’una exposició que compta amb vora 900.000 peces de construcció distribuïdes per la Sala la Nova del monument històric.

Hi ha un set dedicat als monuments de la Comunitat Valenciana com són el Castell d’Alaquàs, l’Església de San Agustín, la Catedral de Castelló i el Fadrí. Hi ha també una sala completa de Star Wars amb un diorama de Tatooine, 2 megaciutats, 1 Sala de Lego Technic, 1 taula amb Lego programables, una altra taula amb temàtica modular on es poden contemplar paisatges, una ciutat, una presó en mig d’un llac, una urbanització i un tren. Es pot veure una construcció dedicada a Harry Potter amb escenes úniques, un Lego espacial, un Lego Idees i un Lego arquitectura amb un skyline de València.

La mostra es pot contemplar fins al 15 de gener, de dilluns a dissabte d’11 a 14 h i de 17 a 20 h. En Nadal es podrà visitar els diumenges 13, 20, 27 de desembre i 10 de gener d’11 a 14 h.

Per tal d’accedir a l’exposició és necessari inscriure’s prèviament de manera online a través de l’aplicació www.alaquas.org/entradas o a través del telèfon 661956581 contactant amb el Departament de Cultura en horari de dilluns a divendres d’11 a 14 h i dijous de 16.30 a 19 h. Per a obtindre les entrades cal ser major de 18 anys i només es podran obtindre sis entrades per persona.

Cal destacar que per tal de respectar les normes per a fer front a la Covid-19, serà obligatori l’ús de mascareta per a accedir al recinte així com respectar la normativa establida i la distància de seguretat.

Beltlem de Roca

Un altre pla per al Nadal 2020 és visitar el Betlem de Roca, una cita que aquest any també es pot realitzar.7.000 figures componen aquest històric Betlem ubicat al barri de Roca de Meliana que compleix 30 anys. Les visites es podran realitzar fins al 10 de gener, això sí, amb cita prèvia per motius de seguretat. L’aforament serà limitat i per a poder assistir es poden fer reserves en els següents números de telèfon: 699.437.977 – 659.659 699. També es pot demanar cita al següent correu electrònic: info@belenderoca.com

Les campanades infantils de Torrent
Les campanades infantils de Torrent repetiran l'èxit de l'any anterior, amb una segona edició a càrrec de “Antenita Band”, el programa de Peque Radio que amenitzarà la vesprada del 31 de desembre i acompanyarà als més menuts en el seu particular Cap d'Any des de les onze del matí. A causa de les circumstàncies que impedeixen que aquest any es celebre de manera presencial, les campanades infantils es podran seguir en els canals 35 i 43 de la TDT, per la mateixa Peque Radio o a través de les xarxes socials de l'Ajuntament. No obstant això, aquest any els més xicotets podran seguir participant en el programa i, a més, els primers 500 que s'inscriguen en https://www.pequeradio.es/torrent rebran unes 'xocosortines', les delicioses llàgrimes de xocolate torrentí.

Superthings a l'Ateneu Mercantil
Una altra exposició que vos proposem, és la de Superthings, una exhibició que recull des dels seus xicotetes guarides, vehicles, missions, aventures, monster rollers, vehicles especials de Kid Fury i Kid Kazoom, fins al laboratori del Professor K i els Headquarters dels SuperThings. Més de 1.100 SuperThings i 200 dels seus accesoris, es poden veure a l'Ateneu Mercantil de València fins al dia 6 de gener. L'exposició es regeix per tots els protocols de seguretat i el seu recorregut es realitza en grups d'un màxim de 20 persones. El preu de l'entrada és de 3 €. Es pot adquirir entrada reduïda per 2,5 € per a grups a partir de cinc persones. Es recomana realitzar compra anticipada d'entrades a les taquilles de l'Ateneu Mercantil. A més, els xiquets i xiquetes que vagen disfressats de Supherthings tenen una sorpresa.