Alaquás celebra el concurs El Teuladí 2024

Més de 3000 treballs s’han presentat a aquesta XL edició sota la temàtica  «Col·les: Residus 0».

El Castell d’Alaquàs va acollir ahir dimarts 28 de maig el lliurament de premis de la XLa edició del Concurs de Plàstica i Literatura Infantil El Teuladí que, any rere any, convoca l’Ajuntament d’Alaquàs per fomentar la literatura i les arts plàstiques entre l’alumnat de primària del municipi. Aquest certamen, cada any amb més èxit d’acollida, ha reunit enguany més treballs per part dels xiquets i xiquetes dels col·legis d’Alaquàs.

Les obres literàries i els treballs plàstics presentats han versat aquesta vegada sobre el lema: «Col·les: Residus 0». L’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura i la Regidora d’Educació, Marian Espert, es van encarregar d’atorgar els premis a l’alumnat més destacat d’aquest concurs en un lliurament que va ser conduït i amenitzat per la contacontes Eva Andújar. En les intervencions es va destacar la creativitat i imaginació de tots els treballs presentats així com l’esforç realitzat per tot l’alumnat i per part dels centres educatius per mantindre viu aquest certamen. El jurat ha estat format per una representació del Consell Escolar i dels centres educatius d’Alaquàs.

Enguany, s’han atorgat 25 premis consistents en lots de llibres i material de dibuix per als i les alumnes més destacats així com també als col·legis per la seua participació. Pel que fa als premis a l’alumnat, els guardons de redacció en valencià del 2n cicle de Primària han sigut per a Irene Guimerà Planells (4t B) del C. Madre Josefa Campos, Aitana Sanz Pascual (3r A) del CEIP Vila d’Alaquàs i Lola Zamora Ibáñez (3r) del CEIP Ciutat de Cremona. Eva Marina Javier Salazar (5é) del CEIP Vila d’Alaquàs, Rodrigo Lino Argudo  (6é) del C. Madre Josefa Campos i Marwa Mohamadi (6é B) del CEIP Amparo Alabau, han sigut premiats en el 3r cicle de Primària.

Pel que fa als premis de redacció en castellà de 2n cicle de Primària, l’alumnat destacat ha sigut David Martínez López (4t B) del CEIP Bonavista, Vega Romero Almazán (4t A) del CEIP Bonavista i Ángel Escobar Boix (3r B) del CEIP Maestro Sanchis Almiñano. Les persones guanyadores de 3r cicle de Primària en la mateixa categoria han sigut Martín Cejalvo Giner (6é B) del CEIP Bonavista, Pablo Herrera Martínez (5é A) del CEIP Maestro Sanchis Almiñano i Carola Montero Hinarejos (5é A) del CEIP Amparo Alabau.

Els guardonats als premis de Plàstica de 1r cicle de Primària han sigut Arabia del Río Segovia (2n) del CEIP Vila d’Alaquàs, Carla Murciano García  (1r B) del CEIP Maestro Sanchis Almiñano, Fátima Haddad (2n A) del CEIP Bonavista, Valeria Velasco Rodríguez (2n) del C. Mare de Déu de l’Olivar I, Ares Tortajada Beltrán (1r A) del C. Madre Josefa Campos, Ainhoa Arnal Giménez (2n) del CEIP Ciutat de Cremona i Viktoria Makarova (2n B) del CEIP Amparo Alabau

En 2n cicle de Primària han destacat Pablo Asensio Varea (4t B) del C. Mare de Déu de l’Olivar I, Bruno Boquera Calero (4t) del CEIP Ciutat de Cremona i Lucía Martínez Tárrega  (4t C) del CEIP Amparo Alabau. Per últim, han aconseguit guardó en 3r cicle de Primària, Ariadna Abad Montalt (6é ) del C. Mare de Déu de l’Olivar I, Carla Artieda Palomera (6é A) del C. Mare de Déu de l’Olivar I i Laura Cózar Reguero (6é C) del CEIP Bonavista.

Per a finalitzar, l’Ajuntament d’Alaquàs va reconéixer la participació dels col·legis per nombre de treballs presentats: C. Mare de Déu de l’Olivar I, C. Madre Josefa Campos, CEIP Amparo Alabau, CEIP Ciutat de Cremona, CEIP Bonavista,  CEPI Vila d’Alaquàs i CEIP Maestro Sanchis Almiñano.