Alaquàs guardonada en la primera edició dels Premis de Festes Inclusives i No Sexistes

Alaquàs ha sigut guardonada en la primera edició dels Premis de Festes Inclusives i No Sexistes, una iniciativa posada en marxa per la Generalitat Valenciana mitjançant la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. La cita que queda emmarcada dins del actes en commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, té per objectiu reconéixer el paper de les entitats locals en la promoció de la igualtat de gènere en les seues festes.

Quatre ajuntaments de la Comunitat Valenciana han aconseguit el màxim distintiu, sent Alaquàs el municipi amb la ràtio per població més nombrosa. Un premi dotat de 10.000 euros i una placa que acredita l’aposta i el treball del municipi des d’una perspectiva igualitària.

Segons paraules de la Directora General de l’institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere, Maria Such, «Alaquàs ha sigut premiada per comptar amb una programació variada i original, per treballar la coordinació institucional a través de l’elaboració de protocols de prevenció, per promoure una formació continuada per a la ciutadania i per la preparació d’activitats culturals amb perspectiva de gènere».

Alaquàs continua apostant per la promoció de la igualtat de gènere en les seues festes així com en tots els seus àmbits, contribuint així a la ruptura d’estereotips, a propiciar la participació de les dones en condicions d’igualtat, i a la erradicació de qualsevol forma violència contra les dones.