Alaquàs llança una nova campanya per a recordar la ciutadania l’obligatorietat d’inscriure els animals en el cens

La Regidoria de Benestar Animal de l’Ajuntament d’Alaquàs ha llançat una nova campanya per a recordar la ciutadania l’obligatorietat d’inscriure els animals en el cens. A través d’aquesta acció, es vol posar especial èmfasi en la importància de censar els animals per a vetlar pel seu benestar i seguretat.

La imatge de la campaya es pot veure ja als MUPI ubicats en els diferents carrers d’Alaquàs i es distribuirà hui als diferents canals d’informació municipal. A més, l’Ajuntament d’Alaquàs ha preparat un kit higienitzant per a totes les persones que censen els seus animals per tal de recordar-los l’obligatorietat de netejar els orins i els excrements.

La inscripció en el cens animal es realitza al Departament de Benestar Animal de l’Ajuntament d’Alaquàs, on se’ls donarà d’alta en l’arxiu o registre d’animals corresponent. Es recorda a més que la identificació mitjançant xip és obligatòria i es realitza en les clíniques veterinàries. Per a més informació poden contactar amb el Departament a través del telèfon 667201843 o escanejant el codi QR de la imatge de la campanya.

Aquesta campanya forma part de les iniciatives posades en marxa per la Regidoria de Benestar Animal al llarg de tot l’any i es tracta d’una acció regulada en l’article 38 de l’Ordenança Municipal Reguladora de la Tinença i Convivència d’Animals de Companyia i en l’article 24 de la Llei 4/1994 de 8 de juliol de la Generalitat Valenciana, a través dels quals s’estableix l’obligació d’inscripció en el cens així com les infraccions a què se sotmeten les persones que no compleixen amb aquesta obligació.