Alaquàs presenta als protagonistes de les seues festes

Sotil i Carmesina són els gegants d’Alaquàs i van ser presentats oficialment als veïns i veïnes del municipi el passat 28 d’octubre al Castell d’Alaquàs. Aquesta iniciativa, la de l’elaboració dels personatges, s’afegeix al nodrit programa de propostes i activitats dutes a terme  amb motiu de la celebració del centenari de la protecció del Castell d’Alaquàs.

Carmesina és un personatge de l’obra de Tirant lo Blanc i representa als criats. És la donzella del senyoriu d’Alaquàs quan estava en mans dels Vilaragut, al segle XV. Família que tenia una residència en l’emplaçament on un segle després els Aguilar van construir el Castell.

Sotil representa a la població musulmana, important a Alaquàs fins als inicis del segle XVII. És un alfaquí que es dedicava a treballar la seda i que va residir en la població en el segle XVI.

Prèvia a la presentació oficial, va ser al claustre del Castell d’Alaquàs on es va dur a terme el muntatge dels gegants de la mà de l’equip d’artesans encarregat del projecte. Un disseny realitzat per l’artista Isaías Escudero.

Els gegants tenen 4,20 metres d’alçària i han sigut elaborats mitjançant el procediment tradicional: modelatge en fang, motle d’escaiola i posterior cobertura en fibra de vidre, un  material resistent i lleuger.

Respecte a la indumentària, Carmesina porta camisa, faldilla de brocat, arracades, collaret i un mocador que li cobreix part del cabell, com era norma en l’època. Per la seua banda, Sotil porta una túnica sense mànigues, camisa i mocador en el cap.

Els nostres Gegants són persones que han viscut a Alaquàs al llarg del temps; persones anònimes “sense història”. És el moment de retornar-los el protagonisme que es mereixen.

 

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *