Alaquàs presenta la VI Festa de la Carxofa

La festa, organitzada per l’Associació d’Amigues i Amics del Cant de la Carxofa, se celebrarà el diumenge 26 de març a partir de les 11 hores al Castell d’Alaquàs i voltants i comptarà amb activitats culturals, una zona gourment amb degustació de tapes creatives així com vins i licors, una zona de showcooking en què es cuinarà una paella gegant i un mercat amb productes de qualitat artesans

El Castell d’Alaquàs va acollir ahir dilluns 6 de març l’acte de presentació de la VI Festa de la Carxofa d’Alaquàs organitzada per l’Associació d’Amigues i Amics del Cant de la Carxofa amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alaquàs, la Unió Musical d’Alaquàs, l’Associació Fotogràfica d’Alaquàs, Mediterránea Gastrónoma, Caixa Popular, Sh Levante, Coca-Cola i Soldents.

La festa, que tindrà lloc el proper diumenge 26 de març a partir de les 11 hores, comptarà amb diversos espais diferenciats a través dels quals apropar al públic la tradició del CANT DE LA CARXOFA amb activitats culturals recolzades per la gastronomia i el comerç, de manera que es cree una acció experiencial que genere una predisposició positiva de coneixement, respecte i implicació cap a aquesta tradició cultural.

L’acte va ser conduït per la presidenta de l’Associació d’Amigues i Amics del Cant de la Carxofa, Marieta Alfonso, que va destacar «que aquesta festa, patrimoni immaterial, fa poble. Aquest serà un dia festiu de convivència al voltant del Castell per a donar a conéixer la nostra cultura i les nostres festes. El  nostre objectiu és continuar amb la tasca de difusió i valoració, donant a més l’oportunitat d’aprendre els principals trets d’aquesta composició». A continuació, va intervindre Maje Martínez, responsable dels continguts de Mediterránea Gastrónoma, la Fira Gastronòmica del Mediterrani amb més rellevància de la Comunitat Valenciana que col·labora amb la Festa de la Carxofa «per tal de donar difusió i valorar la festa com a reclam turístic per a conéixer la població d’Alaquàs».

 L’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, va ser l’encarregat de clausurar l’acte. En la seua intervenció va destacar que «aquesta és una de les activitats incloses dins del 20 aniversari del Castell d’Alaquàs» i es va mostrar «orgullós pel treball realitzat per a impulsar una nova edició de la festa de la que gaudirà tota la ciutadania. Aquesta és una oportunitat per a valorar i promocionar les nostres tradicions com és el Cant de la Carxofa, donar a conéixer la qualitat de la nostra gastonomia i activar el nostre comerç local amb activitats dins i a l’ombra del Castell d’Alaquàs».

La festa comptarà amb diferents espais diferenciats.Les activitats culturals s’iniciaran a les 11 hores amb visites guiades al Castell d’Alaquàs que es desenvoluparan fins a les 12:30 hores. A les 11 hores començarà també l’actuació de l’Escola de Danses de la Unió Musical d’Alaquàs coordinada per Mónica Nemesio. A 11:30 hores tindrà lloc una actuació de música i folclore popular a càrrec del Grup de Danses de l’Olivar A les 11:45 hores actuarà Thiasos Coral i a les 12:15h el Grup de Danses de l’Olivar. A les 12:30 hores se celebrarà el taller de veu Cor Cant de la Carxofa amb la paticipació de tots el xiquets, xiquetes i adults que desitgen conèixer de prop el Cant de la Carxofa i a les 13:15 hores actuarà l’escola Temps de Ball.

De manera paral·lela hi haurà una zona gourmet en la qual els restaurants oferiran tapes creatives i vins i licors. En aquesta estaran presents: Plaza Alaquàs Hotel, la Cuina de Gemma, La Quarte Torre, Sommelier Express, Carnicería y Charcutería Hortensia, La Nova Terreta, Bar Migter i, com a participant convidat, Señuelo Distrito Mar. En la zona de showcooking, que estarà ubicada a la plaça del Santíssim, es cuinarà una paella gegant amb arròs i carxofes a càrrec de Moncho Riquelme i SH Levante i en la zona de comerç local hi haurà un mercat de productes de qualitat, alimentaris i d’artesania. En aquesta zona estaran presents els comerços locals: L’Hortet, Cucadas Mara, Perfurmarte, Los Dulces de Aida, Papereria Aguña, Simarro, Mans Artesanes d’Alaquàs i Matilda’s. Com a convidats assistiran CA Ceba i Verdures Gorrito.

La zona comptarà també amb jocs infantils i estarà ambientada amb música i comptarà amb un espai per a mostrar com s’elabora l’edició especial de la cervesa «Festa de la Carxofa».