Albalat dels Sorells organitza unes jornades per a la prevenció de la violència de gènere a les persones menors, en el marc del 25N

La Regidoria de Serveis Socials i Igualtat de l’Ajuntament d’Albalat dels Sorells, en col·laboració amb la Delegació d’Igualtat de la Diputació de València i la Fundació ANAR, ha organitzat unes jornades destinades a formar al personal tècnic i professional de l’àmbit docent, jurídic, policial, sanitari i de serveis socials i altres col·lectius, en la detecció, prevenció i intervenció de les formes de violència de gènere a les persones menors d’edat. Les jornades se celebraran els dies 19, 22 i 25 de novembre. Per a la regidora responsable, Yolanda Sánchez, la celebració d’aquestes jornades “és essencial educar des de la infantesa per a eliminar les violències masclistes en les persones  més joves”.

 

Aquestes jornades s’emmarquen en la setmana programada per a commemorar el 25N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les dones, raó per la qual és molt important visibilitzar aquest dia en el nostre municipi.

 

La programació dels actes, tallers, jornades ha estat possible des de la regidoria de Serveis Socials i Igualtat i, segons la mateixa l’edil Sánchez, “ha consistit a programar actuacions diverses per a un període de cinc mesos que iniciem el mes d’octubre, en el col·legi, amb quatre tallers d’educació emocional per a l’alumnat de cinqué i sisé de primària; continuem a les nostres aules dels tallers del programa “Albalat Activa i Intergeneracional”; i continuarem realitzant nombroses accions fins a febrer de 2022.”

 

Pel que fa a la programació concreta preparada per a aquesta setmana, podem trobar activitats culturals com ara teatre, el pròxim dilluns 22, a les 19:00 hores, a l’Espai Cultural, amb l’obra “Segaremos ortigas con los tacones”. Seguirem el dimarts 23, a les 10:30 hores, al Centre Cívic, amb la lectura del relat,“Valle” de Cristina Tamarit, narrat per Tica Urios. A la vesprada del mateix dimarts, i al mateix Centre Cívic, a les 18:00 hores, s’impartirà el taller “Alas de mariposa: construyendo desde ti misma”, per Antonia Sajardo. El dimecres 24, es realitzarà la campanya de sensibilització, prevenció i lluita contra la violència masclista, a les 18:00 hores,Tu pots aturar l’assajament al carrer en Albalat dels Sorells”. I finalment, el dijous 25 de novembre, a les 12:30 hores, a la plaça de l’Ajuntament, “Lectura del manifest contra la violència de gènere”.

Al llarg de la setmana, es completaran les activitats amb una exposició col·lectiva de retrats i autoretrats elaborats per l’alumnat del CEIP “el Castell” i dels tallers del Programa Albalat Activa Intergeneracional, entre els quals podem trobar activitats tan interessants com: el taller “Em vull, després existisc”, anàlisi de la cançó “Un ram de violetes”; així com  visionats de vídeos divulgatius, repartiment de marxandatge, etc.

 

Totes les activitats que es realitzaran els pròxims dies estan dirigides a tota la ciutadania per a conscienciar sobre la violència simbòlica, psicològica, sexual i física que pateixen milers de dones pel fet de ser dones. És per aquest motiu pel qual no podem oblidar que tenim constància què 1.118 dones han sigut assassinades al nostre país des de 2003, i és necessari treballar tots els dies des de la prevenció i des d’edats molt primerenques per a crear homes i dones lliures de masclisme i per això us animem a participar perquè entre tots i totes podem parar la violència cap a les dones i fills i filles.

 

Finalment, en l’àmbit institucional, el pròxim dimecres 24 de novembre, la corporació elevarà al plenari la declaració institucional del 25 N, Dia Internacional Contra la Violència de Gènere. En paraules de l’alcalde, Nicolau Claramunt: “estem convençuts que, una vegada més, tota la coorporació, en representació de tot el poble d’Albalat dels Sorells, expressarà el seu rebuig a una xacra social què, com a societat, tenim l’obligació d’erradicar».