Alboraia s’adhereix a la Xarxa de Governança Municipal de la Comunitat Valenciana

Alboraia ja forma part de la Xarxa de Governança Municipal de la Comunitat Valenciana. Es tracta d’un nou impuls a la participació ciutadana per part de l’Ajuntament, una línia de treball en la qual s’enfoca la regidoria de Participació Veïnal que encapçala Manuel Andreu i la proposta d’adhesió de la qual va ser aprovada en el Ple Municipal celebrat el mes de maig passat.

La citada xarxa, creada per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, aglutina en la seua formació a diferents municipis per a fomentar la cooperació entre ells, la realització de projectes conjunts i l’intercanvi d’opinions. Això suposa implementar la participació ciutadana de manera transversal en totes les àrees del Consistori, millorar la identificació dels actors afectats per les polítiques públiques per a garantir la seua participació desenvolupant també estratègies per a atraure a la població que habitualment no s’involucra o garantir la transparència augmentant el nivell d’informació que rep la ciutadania, per exemple.

Actualment, l’Ajuntament d’Alboraia està duent a terme una campanya informativa sobre els primers pressupostos participatius. Durant les Festes Patronals del nucli tradicional i les de la Verge del Carmen de Port Saplaya, s’ha informat veïns i veïnes d’aquesta iniciativa per a involucrar-los activament en els pròxims Pressupostos Municipals a partir de setembre. A més, el Consistori compta amb diversos òrgans de participació ciutadana com són les sectorials en les quals participen associacions i clubs locals i veïns i veïnes.