Aldaia diu adéu a Joan Peiró

Fa uns dies va morir Joan Peiró, una persona estimada per moltíssima gent, i que ha deixat una empremta inesborrable a Aldaia.

Joan va ser una bona persona, sensible, altruista, intel·ligent i compromesa des de ben jove amb la lluita social, la democràcia i els valors progressistes. Un gran servidor públic que, on ha estat, sempre ha dedicat el seu temps a millorar la vida de les persones. Durant molt de temps, des de la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana, va dedicar el seu esforç a facilitar la normalització lingüística tant de l’ús com de l’ensenyament del valencià, junt amb un equip de persones que varen assentar les bases de la realitat actual.

Pel que fa a l’àmbit local, des del seu càrrec de regidor d’Educació i comptant amb tota la comunitat educativa, es va analitzar la realitat escolar d’Aldaia i van planificar les necessitats d’infraestructures educatives que tenia el nostre poble. Amb el temps tot aquest pla s’ha anat desenvolupant fins a disposar del que hui és la nostra xarxa escolar municipal. La mateixa tasca va portar a terme pel que fa a l’ús de la nostra llengua en l’àmbit municipal amb l’aprovació del reglament d’ús municipal i el seu desenvolupament. Perquè Joan, per damunt de tot, va ser algú fermament compromés amb l’ensenyament públic i gratuït, amb la seua llengua, el seu poble, les seues arrels i el seu país. Un obrer de l’ensenyament, com a ell li agradava dir. En aquest àmbit deixa un llegat que perdurara eternament a tots els pobles i centres en els quals ha estat. Ell mai va deixar d’ensenyar i fins a l’últim dia va continuar donant classes de filosofia en l’escola d’adults, la seua passió. Perquè eixe era el seu esperit, la vocació pels altres. Ell es definia com agnòstic, però, paradoxalment, el seu exemple era el de Jesús de Natzaret.

Infinites gràcies a la seua família que ha permès a Joan dedicar gran part de la seua vida a eixe inestimable servei públic que ha prestat a les persones que l’envoltaven i a la seua terra. Per tota aquesta trajectòria vital intensa i de gran qualitat en benefici de la comunitat. Joan, sempre estaràs a la memòria col·lectiva del poble d’Aldaia i del poble valencià. Que la terra et siga lleu. Bon viatge, company.