ARA… NO ÉS EL MOMENT

Albert Ferrer Orts

Universitat de València

Això que resa el títol és el que ahir digué Miguel Tellado, portaveu del PP, una vegada que el consell de ministres aprovà el reconeixement de l’estat de Palestina i ho oficialitzà protocol·làriament el president. Ara… no és el moment, tindran barra?.

Una frase lapidària que demostra per si mateixa el nul mirament ètic de la dreta espanyola, capaç de recolzar Israel in situ, després de la visita de Feijóo a Terra Santa fa uns mesos, a més de recriminar-li al gabinet (particularment, como no, a Sánchez) fer política de supervivència, per no variar un àpex el discurs tradicional que, per una altra banda, tan bé representa Ayuso com a estrafolari ariet.

Per si no fora poc, Abascal visitava Israel i li xocava la mà a Netanyahu en un dia tan assenyalat, el màxim responsable del genocidi palestí des de principis d’octubre de l’any passat. O la política de la infàmia a nivell superlatiu que ha unit a les dos formacions per a predicar on ha fet falta contra el propi estat de què formen part, dient-li de tot i de la pitjor manera al cap de l’executiu i, amb ell, al govern legítim sense cap escrúpol. Que és com escampar bona cosa de fem sobre la societat espanyola, que d’això es tracta, d’empudegar-ho tot.

També ahir, Feijóo -com abans Aznar des de FAES- renegava de VOX i s’afillava incondicionalment a Meloni, com si la presidenta italiana fora millor que l’ignominiós Abascal. Hipòcrites ells que s’entenen en sis comunitats autònomes i un bon grapat de diputacions i municipis directament o indirecta mal que ens pese i ho patim a base de bé.

Ho he dit en alguna ocasió, però sense tant de convenciment, la dreta i l’extremadreta espanyoles són filles de la pitjor herència que encara resta d’una llarga dictadura, d’una Espanya caduca, carca, amargada, patriarcal i caníbal. D’una Espanya que no conceben si no manen, però manar no és governar, és imposar la seua voluntat. I així ens va…

El dia 9 Europa es juga molt, com també tots i cadascun dels països que conformen la UE. A Espanya no fa falta que ho diga, ací ens juguem que un dia puguen manar. Però manar no és governar.