Arturo Ros: “Anem a aprovar un pla de xoc de dos mesos de neteja viària i de parcs i jardins que fa moltíssima falta”

Arturo Ros ha tornat a prendre la vara de comandament de l’Ajuntament de Tavernes Blanques. El popular ocupa de nou l’alcaldia amb la mateixa il·lusió i ganes de treballar de la primera legislatura.

Torna a l’alcaldia després de huit anys en l’oposició, com afronta la legislatura?

Amb molta il·lusió, perquè després de huit anys en l’oposició i després d’haver estat 12 anys governant, a algun se li pot llevar la il·lusió, però en el meu cas no. Tenim moltes ganes de tornar a governar.

Els ciutadans, que mai s’equivoquen, hui et posen i demà et lleven, en aquest cas ens han donat una majoria simple, amb 6 regidors de 7, i ens han dit una cosa molt clara: heu de posar-vos d’acord, heu de cedir, heu de pactar, heu d’acordar coses, i en això estem.

 

Quines són les primeres mesures que posarà en marxa?

Una de les primeres mesures ha sigut continuar amb el pla d’il·luminació, que ja estava en marxa.

D’altra banda, aquesta setmana està previst que concretem un pla de xoc de dos mesos de neteja viària i de parcs i jardins, que fa moltíssima falta i que tenim especial interés en solucionar.

Una altra de les accions que volem realitzar en els primers mesos és treballar en un pla de millora de voreres.

I un tema que també volem intentar solucionar el més prompte possible és el del personal, que està una miqueta embolicat. Volem desfer la madeixa i que tot funcione tan bé com siga possible.

Aquestes són les mesures més urgents, però tenim molt més a fer, l’Ajuntament no pararà.

 

El 17 de juny va prendre possessió. Per què va decidir no pactar amb ningú i governar en minoria?

Nosaltres decidirem que volem anar per lliure.

Això sí, els ciutadans han dit que parlem més entre els partits i ho farem, parlarem amb tots.

 

Què destacaria de l’equip de govern que ha conformat?

Dijous passat es va realitzar el ple d’organització de l’Ajuntament on es van assignar les delegacions que dirigirà cada regidor. Destacaria que som una pinya, que som gent senzilla i humil, amb diferents perfils, que són reflex de la societat de Tavernes, i encarem la legislatura amb molta il·lusió.

 

En tornar a l’alcaldia, quins han sigut els canvis més significatius que ha detectat?

El principal canvi ha sigut veure com el funcionariat que era una pinya, ara no es porta bè. En huit anys ha hagut tal involució, que no pot ser.

A més, sabíem que estava tot sota mínims, però el problema del personal és el pitjor que m’he trobat. Per això, intentarem resoldre tots els problemes que tenim. Comptem amb un regidor de Personal, Juan José Falaguera, que està posant tota la seua obstinació en solucionar el tema. Ja ha començat a dialogar amb els treballadors. No sabem tot el que ha ocorregut, però el que volem és que se solucione i treballar amb alegria i com una pinya.

 

D’altra banda, què li sembla el paper que estan adquirint les xarxes socials en la política actual?

Jo les utilitze bastant, tant Instagram com Facebook com Twitter. Qualsevol cosa que fem la pugem a les xarxes perquè és el que s’estila ara.

 

Durant aquests quatre anys, quin serà el seu full de ruta?

Nosaltres tenim clar que la neteja és el punt bàsic, per això realitzarem el pla de xoc, que he esmentat anteriorment, mentre que preparem la licitació del contracte a 10 anys que toca.

Ens posarem en marxa per a establir un pla d’asfaltat de carrers, que estava mig preparat i està parat. També de barreres arquitectòniques i de sanejament. Continuarem amb el canvi de lluminàries. En defenitiva, no es pot parar res.

 

De seguida que puguem anem fer una obra en els vestuaris del pavelló cobert.

En el poliesportiu volem fer també intervencions per a millorar la pràctica esportiva dels nostres esportistes. Per exemple, si podem cobrir un dels frontons i posem un altre tipus de sòl, podem aprofitar l’espai que menys s’utilitza per a fer un millor ús de les nostres instal·lacions.

Volem posar en marxa també una tercera pista de pàdel.

Com veus hi ha una llista interminable.

 

De tots els projectes que ha esmentat, quin destacaria?

En un poble has de tindre en compte l’a,b,c: neteja, il·luminació i seguretat, i en això estem i estarem treballant.

 

No ens agradaria deixar de preguntar-li per les festes, com s’aveïnen?

D’aquest assumpte s’està encarregant Sergio Climent. L’anterior equip de govern ho va deixar preparat i està tot canalitzat.

 

Finalment, què li agradaria dir als veïns que han confiat en vosté i li han votat?

M’agradaria demanar-les tranquil·litat, ja que en un dia no podem fer-ho tot. Establirem les bases per a fer les coses poquet a poquet.

 

I als quals no li han votat?

Que treballarem per tots, sense distinció.