Carlos Mazón sol·licitarà al Govern una reunió “urgent” per a “avançar” en el lideratge de la indústria valenciana en el PERTE Xip

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat hui divendres que la setmana que ve sol·licitarà “per escrit i via urgent” la convocatòria de la comissió bilateral Generalitat Valenciana-Estat per a “concretar, dissenyar i avançar” en el lideratge del clúster valencià en el Projecte estratègic de microelectrònica i semiconductors, conegut com a PERTE Xip.

Així ho ha assenyalat durant l’acte inaugural del I Valencia Silicon Fòrum on ha manifestat el seu compromís personal de “posar la velocitat de creuer que mereix i demostra” la indústria de microxips i semiconductors de la Comunitat Valenciana.

Durant la seua intervenció, Carlos Mazón ha apel·lat “a una política d’Estat i a estar tots a l’altura perquè hi ha molt a fer”. Igualment, ha assenyalat la importància de la coordinació entre les administracions públiques “des de la responsabilitat i amb el suport necessari perquè res siga una excusa per a impulsar esta gran indústria” i ha assenyalat el bon punt de partida

Carlos Mazón ha afirmat que “no solament serem ambiciosos per a liderar-ho a Espanya, sinó també a Europa sabent que eixe lideratge li anirà bé també a Espanya” i ha manifestat que “competirem des de l’excel·lència d’un sector madur que ha sabut fer els seus deures”.

En eixe sentit, ha afirmat que Espanya necessita líders en sectors estratègics i “la Comunitat Valenciana està preparada i disposada a assumir eixe lideratge com bé ho demostren iniciatives com el Valencia Silicon clúster”. Així, ha reivindicat la transferència de coneixement i l’aliança estratègica entre les universitats i les empreses per a impulsar el desenvolupament econòmic i ha manifestat la seua intenció de continuar treballant tots junts.

El cap del Consell ha participat en el I Valencia Silicon Fòrum juntament amb la vicepresidenta de CEV (Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana) i presidenta de CEV València, Eva Blasco, la presidenta de Valencia Silicon Clúster, María Teresa Bacete, el rector de la Universitat Politècnica de València, José Esteban Capilla, així com la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, la secretària d’Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals, María González i la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé.

En la jornada s’han presentat dos càtedres de la Universitat Politècnica de València sobre xips fotònic i disseny microelectrònic, la de la Universitat de València sobre materials avançats per a microxips i el Campus Internacional de Semiconductors.