Catarroja commemora el ‘Dia internacional de l’acció pel clima’

L’Ajuntament de Catarroja està adherit al Pacte de les Alcaldies pel clima i l’energia Catarroja, 25 d’octubre de 2021. L’Ajuntament de Catarroja ha posat en marxa diverses iniciatives per a commemorar el Dia Internacional de l’acció pel clima que han culminat amb la lectura d’un manifest a la porta del consistori. Les diferents actuacions van encaminades a conscienciar a la societat en general que el Canvi Climàtic és una realitat provocada per les accions humanes i que ara hem de intentar mitigar i adaptar-nos fent front a les nostres vulnerabilitats, afrontant els riscos i desenvolupant la major resiliència front al canvi.

“El canvi climàtic és una realitat i cal que ens responsabilitzem individual i col·lectivament de les nostres accions. Des de la col·lectivitat exigint a l’administració i els responsables polítics exigint-nos nosaltres també, que adoptem totes les mesures que ens ajuden front a la crisi climàtica i que esdevinguen en deixar un millor horitzó a les generacions futures”, ha explicat Elisa Gimeno, regidora de Medi Ambient.

En la lectura del manifest per Dia Internacional de l’acció pel clima, ha participat; junt diferents representants de la corporació municipal, així com alcalde, Jesús Monzó, i vicealcaldessa, Lorena Silvent; la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, qui s’ha dirigit als assistents recordant la importància dels xicotets gestos per a preservar el nostre entorn.

A Catarroja la corporació municipal va aprovar la adhesió al Pacte de les Alcaldies pel clima i l’energia i estem adoptant mesures d’adaptació i mitigació, a partir de l’estudi de les emissions, una avaluació de riscos i vulnerabilitats de la població de Catarroja.