Catarroja enceta la segona fase de les ajudes del Pla Resistir

L’Ajuntament de Catarroja enceta aquest dimarts 25 de maig la segona fase de les ajudes del Pla Resistir per als sectors més afectats per la COVID19. En aquest període s’atorgaran 293.000 euros, l’excedent de la primera fase, entre les persones que no ho hagueren sol·licitat anteriorment, amb l’objectiu d’arribar al major nombre d’afectades per aquesta situació.

Aixi doncs, cal recordar que el Pla Resistir, inclou les ajudes Parèntesi per als sectors més afectats per la crisi sanitària, que signifiquen una quantitat màxima de 2.000 € per cada autònom o microempresa de menys de 10 treballadors que ho sol·licite, a més d’una xifra addicional de 200 € per cada treballador afiliat a la Seguretat Social a data del 31 de desembre de 2020. Aquesta mesura pretén sufragar gastos de les empreses, com el lloguer, les despeses en energia i comunicacions, els sous dels treballadors i quotes a la Seguretat Social, entre altres, que siguen justificades per les empreses.

Pel que fa als sectors que rebran ajudes directes d’aquest pla es troben, el comerç d’alimentació, tèxtils i altres productes; hotels, allotjaments turístics i agències de viatge; hostaleria, restauració i oci nocturn; activitats de creació, artístiques i d’espectacles; i activitats esportives, recreatives i d’entreteniment. El paper de l’ajuntament serà el de tramitar i gestionar el pla, les ajudes del qual seran compatibles amb altres subvencions com les establides pel Pla Reactiva Catarroja presentat pel govern municipal.

Una vegada finalitzada la primera fase del Pla Resistir, encetem la segona amb l’experiencia positiva que ha significat l’agilitat a l’hora de realitzar els pagaments amb les empreses. Som conscients que en molts casos les situacions eren molt delicades i calia treballar amb molta diligencia, com així ha complit el personal tècnic municipal”, explica Lorena Silvent, vicealcaldessa de Catarroja.
En esta segona fase només podràn sol·licitar l’ajuda les empreses que no ho hagueren fet en la primera fase. El termini comença aquest dimarts 25 de maig i finalitzarà el 21 de juny. Tots els tràmits es realitzaran a la seu electrònica de l’Ajuntament de Catarroja i tenen més informació a la web municipal.