Catarroja exigix a la CHX la neteja del Barranc del Poyo davant els riscos per les pluges

La neteja del Barranc del Poyo no és un capritx és una necessitat immediata. Eixe és l’anàlisi dels tècnics en els diversos informes que ha sol·licitat l’Ajuntament de Catarroja per a justificar davant la Confederació Hidrogràfica del Xúquer la neteja del barranc i que es troben en la ‘Safata d’Entrada’ de l’entitat hidrogràfica des de novembre de 2018. Quasi un any després i davant la ràpida temporada de pluges l’alcalde, Jesús Monzó, ha tornat a insistir en aquesta “necessitat” per a la ciutadania de Catarroja.

 

El major risc per acumulació d’arbratge, segons els informes tècnics sol·licitats per l’Ajuntament de Catarroja, es troba en la boga entre la població veïna de Massanassa. Una situació que es pot observar amb claredat des de l’accés de la CV 400. Ja en 2018, els tècnics aconsellaven la immediata neteja del llit del barranc en el punt limítrof entre totes dues poblacions pel risc evident de crescuda davant grans pluges, una sol·licitud que va caure en l’oblit.

 

“Estem lligats de peus i mans, però no per això deixarem de visualitzar aquesta problemàtica que ens afecta directament i posa en risc a Catarroja”, ha assegurat Jesús Monzó. “Les condicions climatològiques són canviants i no ens podem exposar a una situació que provoque problemes en el municipi perquè la CHX fa cas omís a les observacions fonamentades realitzades per tècnics municipals”, conclou.

 

L’Ajuntament de Catarroja està disposat a invertir fons municipals en la neteja del barranc pel seu terme, com no podria ser d’una altra manera, per a salvaguardar els interessos de veïnes i veïns, però, per a no incórrer en irregularitat necessita la ineludible autorització de la CHX que fins al moment s’eximeix en el seu deure de protegir el llit posant en risc a la població de Catarroja.

 

“Els contractes que tenim no ens permeten actuar en zones que no estan considerades terme municipal de Catarroja i que els municipis no tenim els mitjans per poder-ho fer”, explica Monzó.