Catarroja fa balanç de les actuacions de la Policía Local durant l’estat d’alarma

La Policia Local de Catarroja s’ha convertit en un dels actors importants durant l’estat d’alarma, al costat dels serveis sanitaris, neteja, alimentació i voluntariat. Han sigut quatre mesos de treball intens on ha predominat el comportament de col·laboració de la ciutadania amb les forces i cossos de seguretat.

En total, segons fonts de la Policia Local de Catarroja, s’han realitzat més de 9.000 intervencions durant l’estat d’alarma. Durant aquest període s’han realitzat 5.829 identificacions i s’han interceptat 3.022 vehicles. A més, s’han interposat 343 denúncies, obert 9 diligències per delictes i 3 detencions.

Un treball important en el qual ha sigut vital, des del primer moment, la col·laboració ciutadana, que ha entés la gravetat de la situació. Ara, des que dissabte passat entrara en vigor l’obligatorietat de l’ús de la mascareta en tot moment per a la seguretat de tots i totes, el paper, primer informador de la policia local i posteriorment sancionador torna a cobrar rellevància.

D’altra banda, des de l’Ajuntament de Catarroja, l’alcalde, Jesús Monzó i la vicealcaldessa, Lorena Silvent, han sol·licitat una reunió a la delegació de govern per a demanar una de les reivindicacions històriques en el municipi, la major presència de la Guàrdia Civil en el nostre terme, per a augmentar la seguretat i facilitar els tràmits amb l’autoritat.

En un altre àmbit, però també en matèria de seguretat, des de l’Ajuntament s’espera que després de l’estiu es recupere el servei de renovació del DNI a Catarroja. Aquest servei que es donava mensualment en l’edifici de l’Ajuntament es va veure suspés per l’estat d’alarma, però es recuperarà al més prompte possible.