Catarroja posa en marxa la següent fase del seu Pla Estratègic amb la celebració de tres fòrums de treball presencial

La identificació d’actuacions clau per al Pla Estratègic Catarroja 2030 s’inicia amb la celebració dels tres Fòrums de treball presencial. Així doncs, el Fòrum per a la Ciutadania, d’una banda, i Fòrum Jove per a la població d’entre 12 a 20 anys, es realitzaran els dies 27 i 29 d’abril respectivament en el Teatre Auditori (TAC). Mentrestant, de manera innovadora s’implicarà la infància amb grups de treball en els centres escolars en xiquetes i xiquets d’entre 2 i 6 anys, Fòrum Escolar que es desenvoluparà del 2 al 6 de maig.

Un dels grans atractius per a la participació de la ciutadania en el Fòrum Jove serà el nou format que s’implementarà, amb la participació d’un dinamitzador de reconegut prestigi com és el cas del raper espanyol Arkano. L’artista alacantí, que es troba en la promoció del seu últim videoclip, farà una parada a Catarroja per a poder incentivar als joves en la participació de la presa de decisions de les accions que es realitzaren al seu poble.

D’altra banda, recordar que l’objectiu d’aquesta triple sessió és assegurar la participació ciutadana en el procés d’identificació i disseny de les actuacions que formaran part del Pla Estratègic Catarroja 2030 (PAC 2030). Més concretament, s’iniciarà la selecció i disseny de les actuacions que conformaran els diferents eixos del pla en totes les seues dimensions: social, econòmica, territorial, ambiental i de governança i innovació.

La participació ciutadana és important i crucial en el disseny del PAC 2030. A més de donar continuïtat a la participació que s’ha anat fent fins al moment (entrevistes amb persones clau, panell Delphi amb persones expertes, conferències exploratòries amb persones adultes, joves i menors per a valorar i prioritzar reptes i oportunitats) aquest moment és d’elevada importància perquè la ciutadania, jove i adulta, pose el focus d’atenció en aquelles accions que considera més importants i necessàries per a Catarroja.

Desenvolupament dels Fòrums

El 27 d’Abril a les 18 hores serà el moment per al fòrum dirigit a la població adulta, Fòrum per a la Ciutadania. Així doncs, es donarà inici a la jornada amb una posada en comú d’informació clau i posteriorment es treballarà en grups la identificació d’accions i projectes per a Catarroja. Mentrestant, el 29 d’Abril, serà la sessió dirigida a la població d’entre 12 i 20 anys, Amb el suport de Arkano en el Fòrum Jove recorrerem cadascuna de les dimensions de treball per a passar a desenvolupar després en grup les actuacions de futur. S’espera que aquest Fòrum Jove siga molt dinàmic i divertit, al mateix temps que molt productiu, en el qual la gent jove de Catarroja podrà dir com cree que ha de canviar el municipi per a convertir-se en la Catarroja del futur. La sessió de treball finalitzarà amb la posada en comú de resultats a través d’un freestyle de Arkano.

La primera setmana de maig continuarà el fòrum per a la identificació d’actuacions en centres educatius de Catarroja. L’alumnat dels cursos de 5é i 6é (prèviament seleccionats per cada centre) també tindran la seua oportunitat per a dir que volen i troben a faltar a Catarroja. Al que segur les seues aportacions sorprendran i enriquiran el pla com ha anat sent fins ara. Les aportacions de l’alumnat (mostra prèviament seleccionada pel centre) continuaran sent sorprenents i enriquidores per al Pla, la qual cosa ja s’ha anat experimentant durant la Conferència Exploratòria celebrada amb aquest col·lectiu el mes de febrer passat.