Catarroja presenta el seu Pla Estratègic 2030

La Catarroja del Futur està una miqueta més a prop després de la presentació del Pla Estratègic 2030 (PAC) al Teatre Auditori de Catarroja. Aquest acte ha servit per a presentar els resultats de l’enquesta ciutadana mitjançant la qual s’han posat sobre la taula algunes de les actuacions que consideren necessàries per a construir una Catarroja millor en els pròxims anys. En aquest treball desenvolupat durant l’últim any i mig han participat 700 persones de totes les edats, una considerable mostra que ha enriquit un gran procés.

“La transformació del nostre poble és imparable des que arribarem l’actual equip de govern, hem posat les bases d’una administració pròxima basada en la sostenibilitat, el treball i la búsqueda de l’equilibri en la presa de decisions. Aquest camí que ja hem marcat també necessita de la nostra ciutadania activament i el disseny del Pla estratègic ha sigut capital per a decidir com serà aquesta Catarroja del futur”, explica Jesús Monzó, alcalde de Catarroja.

El PAC 2030 és el resultat d’un procés de treball iniciat al juny de 2021 i es configura com el “full de ruta” que Catarroja seguirà en els pròxims anys amb l’objectiu de consolidar un model de ciutat sostenible i de qualitat, al mateix temps que amable amb la seua ciutadania. Tots els treballs preparatoris (fases de diagnòstic i reflexió estratègica) s’han centrat en quatre àrees principals d’intervenció. D’una banda la búsqueda d’un model econòmic sostenible que permeta a la societat catarrogina prosperar. A continuació, apostar per la cohesió social i la millora del benestar social de tota la seua ciutadania. En tercer lloc, definir i perfilar un model de ciutat sostenible i amable. Finalment, s’ha definit un model de governança que aposte per la transparència i la participació de tot el conjunt de la ciutadania, persones i empreses sense deixar a ningú arrere.

Durant la presentació s’han compartit aquests 4 eixos estratègics que, després del treball d’anàlisi comporta 16 línies d’actuació les quals serveixen com a plataforma i suport per a les 67 actuacions incloses. Creixement econòmic, inclusió social, un desenvolupament urbà sostenible, la protecció del medi natural i un model de governança basat en la innovació, la transparència i la participació, han sigut els camps sobre els quals s’han pres les decisions més concretes que ja es poden conéixer en la pàgina web catarroja2030.com

“Estem davant un pla fruit de la participació ciutadana, la qual cosa ja de per si és una notícia excel·lent. Un procés d’una gran faena que ha demostrat l’interés de l’actual equip de govern per realitzar una escolta activa de la població. Ara tenim el full de ruta traçat, però això no farà que deixem d’escoltar la població, aquest document està viu i com una població s’anirà transformant mentre construim la Catarroja del Futur”, explica Dolors Gimeno, regidora de Participació Ciutadana.

Durant el procés de participació s’han implicat tots els sectors de la societat catarrogina, des dels més joves, amb la participació activa del Consell de la Infància i l’Adolescència, fins als més adults, que han oferit la seua experiència i coneixements sobre la població. Cada bloc aportant les seues necessitats i experiència de cara a construir una Catarroja millor.