Catarroja trenca el silenci contra l’assetjament escolar i la violència masclista

Catarroja trenca el silenci contra l’assetjament escolar i la violència masclista i ho fa amb diverses activitats dirigides als centres escolars del municipi i al públic general. Al llarg del mes de novembre, s’organitzaran xarrades i actuacions amb les quals es pretén conscienciar sobre la importància de denunciar qualsevol tipus d’agressió i afavorir la resolució dels conflictes des del diàleg.

Les regidories de Benestar Social i Educació posen en marxa la campanya ‘Trenquem el silenci’, que començarà el pròxim dijous 8 amb la xarrada “El arte de vivir” a càrrec del raper Arkano i l’espectacle Micromaqué de la companyia ClownDestino. Serà al Teatre Auditori de Catarroja (TAC) en una doble sessió: a les 10 hores per als centres escolars i a les 18 hores amb entrada lliure fins a completar aforament.

Exposició fotogràfica i xarrada de Sònia Cervantes

Dins de la campanya, també s’inaugurarà l’exposició fotogràfica ‘Trenquem el silenci’, a càrrec de les persones participants del programa d’inserció sociolaboral Pont. La mostra estarà oberta al públic a partir del dimecres 14 a les 18.30 hores.

Per últim, el divendres 23 la psicòloga Sònia Cervantes oferirà la xarrada “Bullying, cuando las palabras dañan” a les 10 hores al TAC, dirigida a alumnat de primer cicle d’ESO. De vesprada, Cervantes donarà la ponència “Amores que matan” i, posteriorment, la companyia ClowDestino oferirà l’espectacle Micromaqué. L’acte començarà a les 18.30 hores i l’entrada serà lliure fins a completar l’aforament.

D’altra banda, al llarg de novembre també es portaran a terme activitats de sensibilització contra la violència als centres escolars de Catarroja, amb actuacions de la companyia Mos Teatre.

 Per a la regidora d’Educació i Benestar Social, Núria Blanch, “l’administració ha de treballar colze a colze amb els i les docents i apostar per l’educació de la nostra societat del futur”. “L’educació és fonamental per a fomentar la igualtat i eliminar els estereotips de gènere. Des del sistema educatiu és possible també treballar en la prevenció de la violència a través de la detecció precoç i la pràctica en la solució pacífica i dialògica de conflictes”, ha explicat Blanch.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *