Compromís Paterna crearà la Oficina Especialitzada d’Atenció a les Víctimes del Franquisme

Per a Compromís per Paterna, «el municipi constitueix un indret imprescindible per donar a conèixer la repressió franquista». «Malauradament Paterna va ser el lloc triat pels feixistes per assassinar 2.219 homes i 19 dones després de la Guerra Civil». És per això que la formació valencianista inclou al seu programa electoral dels comicis de 2019 la creació d’un Centre d’Interpretació de la Memòria Històrica de Paterna . En paraules del candidat a l’alcaldia de Paterna, Juanma Ramón, «La restauració del Terrer i el Paretó, la Ruta de la Sang i les fosses exhumades del cementeri s’hauran de completar amb un Centre d’Interpretació de la Memòria Històrica a Paterna».

 

“ Paterna ha de ser un referent estatal per interpretar la maquinaria feixista que assassinà republicans a la postguerra. Ara, les famílies estan exercint el seu dret de reparació de la memòria i la dignitat de les persones soterrades en foses comunes a Paterna. Per aquest motiu l’Ajuntament ha de crear un servei d’atenció especialitzada, que facilite els tràmits, assessors sobre els recursos previstos per a les exhumacions i garantir que totes les famílies disposen de la informació necessària per al correcte tractament de les seues víctimes”, han declarat fonts de la Coalició.

 

Al Centre d’Interpretació es podrà recollir tota la informació fotogràfica i audiovisual fruit dels treballs arqueològics realitzats i les investigacions realitzades per historiadors del poble, com Vicent Gabarda o l’Ateneu Republicà de Paterna, així com els materials trobats a les fosses que vullguen cedir les famílies de les víctimes «Darrere de cada persona assassinada hi ha una història personal. Històries d’innocents que posen la cara i el cor a la lluita per les llibertats del nostre País i que mostren encara més les atrocitats, la falta de pietat i crueltat que va exercir el regim feixista», ha matisat el candidat a l’Alcaldia, Juanma Ramón.

 

Per concloure, Juanma Ramón, ha manifestat que, “situarem a L’ajuntament de Patena al capdavant de les activitats de recuperació i promoció dels valors republicans i de les persones que lluitaren per ells. Persones anònimes i personalitats republicans com Peset Aleixandre o Carceller, que trobaren el seu final a Paterna i que ara, amb l’intent de repunt de forces neo-feixistes, seran clau per conscienciar als joves, escolars i noves generacions d’allò que va passar al nostre poble”.

 

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *