Compromís per Alboraia reclama la convocatòria del Consell Agrari local

Compromís per Alboraia ha demanat amb un registre d’entrada la convocatòria del Consell Agrari local.
Des de la coalició justifiquen la petició en què el Consell no ha sigut convocat des de juliol de 2019 quan el seu reglament indica que s’ha de convocar una vegada al quadrimestre.
Des de Compromís indiquen «però més important que el temps passat des de l’últim consell, és la situació. Estem davant d’una crisi continuada de preus agraris des de fa anys, però enguany els preus de la ceba seca i la creïlla han sigut de vergonya. Som conscients que està situació depén de múltiples factors que en molts casos no depenén del nostre ajuntament, però considerem que és necessari poder parlar d’aquestes qüestions en el Consell Agrari.
Tampoc hem de perdre de vista la situació plantejada per la covid19 amb un inici de temporada de l’orxata endarrerida i amb una possible reducció del consum per l’actual conjuntura.»
La coalició indica que entre les funcions del Consell està avaluar la realitat agrària i proposar mesures que fomenten el desenvolupament rural i la millora de les rendes i de les condicions dels treballadors-es del sector primari. Per això proposen que es convoque el Consell Agrari i que entre els punts a tractar estiguen: campanyes de promoció del producte agrícola de proximitat; campanyes de promoció del consum de xufa i orxata aquesta temporada; estudi de possibilitats de comercialització electrònica centralitzada; necessitats de formació que poden tindre els llauradors-es que s’estan decantant per la comercialització directa del seu producte; estudi de què Alboraia treballe amb una «marca» per als productes de proximitat i locals d’Alboraia.