Compromís per Mislata presenta una moció per al reconeixement de la República Àrab Sahrauí Democràtica

La darrera decisió del govern de l’estat espanyol sobre la qüestió de la sobirania del Sàhara «no pot ni entendre’s ni justificar-se, tant pel fons de la qüestió com per les formes. En el fons trobem que l’estat espanyol cedeix davant la política de fets consumats que suposa la invasió militar del territori sahrauí per part del Regne de Marroc i en les formes suposa un absolut menyspreu al parlamentarisme i als partits polítics que suporten el govern socialista, que no han estat consultats ni informats d’una decisió que de fet és un gir copernicà a la posició espanyola en aquest conflicte», manifesten des de la formació taronja.

Més enllà de l’impacte en l’àmbit polític i diplomàtic, «en Compromís per Mislata ens preocupa de manera particular la qüestió sahrauí, perquè es tradueix en persones que coneguem, que són els nostres veïns i veïnes, persones que formen part de la nostra realitat diària, que no són pas ni una estadística, ni una referència llunyana», destaquen.

Según Compromís un dels moviments socials més potents, continuats al llarg del temps i amb un fort arrel en la societat civil de Mislata és el moviment de solidaritat amb el poble sahrauí. L’associació AHUIM de Mislata és un referent històric a nivell local, pels moltíssims anys de feina que duu, com també per l’impacte i qualitat dels projectes que desenvolupa, tant en els camps de refugiats, com en la nostra localitat.

Per tot això, volen saber què opina l’alcalde Bielsa i el PSOE de Mislata sobre «aquesta rendició total als interessos marroquins que suposa el canvi portat a terme pel govern socialista. Bielsa no és un militant de base o simple regidor a un poble menut, és un dels principals dirigents del PSPV- PSOE, amb càrrecs orgànics i representatius” diu Javier Gil, regidor de Compromís per Mislata, “volem que diga si està d’acord o no amb la decisió unilateral del seu partit i què explique a la ciutadania mislatera el perquè d’aquesta pirueta diplomàtica del president Sánchez”

Més enllà d’aquestes necessàries explicacions a la ciutadania, la moció de Compromís insta al govern espanyol a rectificar públicament la seua postura i que reconega de manera explícita i sense condicions la sobirania de la República Àrab Sahrauí Democràtica sobre el territori en conflicte, actualment ocupat militarment i de manera il·legal pel regne de Marroc.

També demana que es prenguen sancions econòmiques i polítiques contra els ocupants il·legals del territori de l’antiga colònia espanyola del Sàhara occidental, fins que s’acompleixen les resolucions internacionals i el pla aprovat pel Consell de Seguretat de l’ONU en 1990 que proposava un referèndum d’autodeterminació del poble sahrauí.