Compromís per Paterna avisa que l’empresa municipal està incomplint l’ordenança de l’arbrat

Compromís per Paterna ha comunicat a l’empresa municipal Gespa que l’actual ordenança de l’arbrat prohibeix la subjecció de qualsevol senyalització en els troncs dels arbres. “Aquesta prohibició està acordada per tal de protegir els arbres d’agressions cap als troncs dels arbres i una empresa pública no hauria d’incomplir aquesta ordenança”, assenyala el regidor de la formació Carles Martí.

Des de Compromís indiquen que a l’article 23 de la citada ordenança es qualifica aquest fet com a greu i comporta una sanció de fins a 1.000 euros. “En aquest cas no té sentit que s’impose aquesta sanció perquè al final ho pagaríem els paterners i paterneres, però sí que pensem que és necessari que es retiren aquestes senyalitzacions immediatament, abans que puguen causar algun dany als arbres, ja que pràcticament tot el bosc de la Vallesa està ple d’estos cartells”, indiquen des de la formació.

En este sentit, Carles Martí manifesta que “este fet ens recorda que l’equip de govern té damunt de la taula més de 3 anys la nova ordenança de l’arbrat i encara no s’ha menejat ni un dit per a aprovar-la. Un text que va nàixer de la participació ciutadana i que tal volta per això no siga del gust de l’executiu socialista.

“Si l’equip de govern haguera complit el que es va aprovar en el pla Actua i haguera executat la senyalització del bosc de la Vallesa no faria falta danyar els arbres per poder avisar a la gent de les recomanacions pertinents”, conclou el mateix regidor.