Compromís per Paterna celebra l’esforç de Conselleria per cuidar de la ribera del Túria al seu pas pel municipi

Des de Compromís per Paterna han agraït al dia de hui a la Conselleria de Medi ambient que haja focalitzat els seus esforços en solucionar un problema que des de Compromís per Paterna fa anys que estan treballant i denunciant com és l’estat de la ribera del Túria al pas pel municipi, segons indiquen en un comunicat emés per la formació.

 

Per al portaveu municipal de Compromís per Paterna, Juanma Ramón, “els anys de desídia institucional havien convertit el llit del Túria en una zona d’immensos canyars que, a més a més de ser una espècie invasora, feien que la zona fora un polvorí, ja que tots els estius amenaçava el parc natural del Túria amb reiterats conats d’incendis”.

 

Des de la formació celebren que ara la Conselleria de Medi Ambient ha impulsat un pla d’eliminació de la canya invasora i de replantació del bosc de ribera, un pla finançat amb fons Feder europeus. “Un projecte il·lusionador i necessari, que permeta a totes i tots els paterners gaudir directament del riu Túria com un llit natural, on anar a passejar, a jugar amb els xiquets i xiquetes i gaudir de la natura”, destaca Juanma Ramón.

 

“Ja estem acostumats que a Paterna res és normal, ara ens trobem que aquest projecte ja podia estar fet per l’ajuntament, o almenys iniciat, i es que en els fons Feder de Paterna ja es va aprovar el projecte d’eliminació de les espècies invasores i de replantació amb espècies autòctones. Una iniciativa proposada per la gent de la Granja Júlia que incloïa un vessant social interessantíssima per a poder treballar en la zona amb joves del barri de la Coma”, assenyalen des de Compromís.

 

“Una vegada més l’executiu socialista de Sagredo ha passat del tema i l’ha deixat aparcat al calaix, com quasi tot el que és interessant que s’anava a fer en els fons Feder de Paterna, que al final s’estan convertint en un caixó desastre on el PSOE està posant tot allò que pot justificar, estiguera en el projecte iniciat pels veïns o no”, apunten les mateixes fonts de la formació.

 

Per concloure Juanma Ramón manifesta que “per a Compromís per Paterna és una sort que la Conselleria haja pogut fer la feina que Sagredo no ha volgut fer i gràcies al compromís del Govern del Botànic tindrem a Paterna un riu digne de gaudir”.